Boldog, aki gondol a szűkölködőre és a szegényre (Zsolt 41,2)

Rászorulók számára szerveztek nagyböjti szeretetvendégséget Miskolcon

csoportkép

Atanáz püspök kezdeményezésére újra rászorulókat vendégelt meg a Miskolci Egyházmegyei Karitász. Ősszel a Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszushoz kapcsolódva szerveztek hasonló szeretetvendégséget, majd a járványhelyzet miatt két halasztás is következett. A vendégség helyszíne ez alkalommal is a Miskolci Görögkatolikus Általános Iskola volt, az ünnepi menü is az iskola konyháján készült március 26-án.

Az egyházmegyei segélyszervezet többször támogatta már a Napfényt az Életnek Alapítványt, segítségükkel állították össze a meghívottak listáját, akik között akadtak már ismerős arcok is. Szilvássyné Kiss Beatrix, az alapítvány egyik munkatársa elmondta, hogy napok óta készültek az ünnepi alkalomra, egyikőjük komoly verset is hozott magával.

Atanáz püspök és Gábor

Igazán családias légkörben zajlott az ebéd, közben Atanáz püspök meghallgatta történeteiket, gondjaikat, örömeiket. A főpásztor beszélt háború borzalmai elől menekülőkről és az egyházunkban éppen zajló szinódusi folyamatról, ehhez kapcsolódva tudakolta az egyházról alkotott véleményüket. Csejoszki Szabolcs atyát, mint karitászigazgatót az ukrán-magyar határon töltött önkéntes munkán szerzett tapasztalatairól is kérdezték. „Azért jó, hogy nekünk legalább nem kell menekülnünk” – állapította meg egyikük az atya beszámolója hallatán.

a vendégek

A meghívottak most sem távoztak üres kézzel; tartós élelmiszer és az el nem fogyott étel most is az alapítvány központjába került, ahol nappali melegedő, átmeneti szálló, rehabilitációs otthon, egészségügyi centrum és természetesen utcai gondozó szolgálat is működik.

FÉNYKÉPEK

Címkék