Betlehem készítő verseny Homrogdon

Családok készítettek pályamunkákat a versenyre

betlehem 1. hely

A Homrogdi Görögkatolikus Általános Iskola hitéleti munkaközössége betlehem készítő versenyt hirdetett a családok évében az iskolába járó tanulók családjai számára. A felhívásra nyolc betlehem készült el, amelyek december 13-tól 21-ig az iskola aulájában voltak megtekinthetők. Karácsonykor a görögkatolikus templomban lesznek kiállítva az alkotások.

December 13-án karácsonyi vásár volt intézményünkben, amelyen  az otthon elkészített, karácsonyi ajándéknak való dolgokat értékesítették az  osztályok. Erre a rendezvényre a tanulók hozzátartozói is eljöttek, akik a gyerekekkel együtt leadhatták szavazatukat az  elkészült betlehemekre. Minden tanuló és hozzátartozó kapott egy-egy szavazólapot, amelyre felírhatta a legjobban tetsző alkotás számát. Összesen 242 fő szavazott. Ezeket összesítve a következő végeredmény alakult ki:

  1. helyezett az 5. számú betlehem (96 szavazattal) (a címlap fotója)

Készítője: Simon Laura, 6/B osztályos tanuló és családja

  1. helyezett a 8. számú betlehem mézeskalácsból (47 szavazattal)

Készítője: Eperjesi Zsuzsanna, 4. osztályos tanuló és családja

mézeskalács betlehem

  1. helyezett a 4. számú betlehem (39 szavazattal)

Készítője: Mida Jázmin,  4. osztályos és  Mida Dominika,  8. osztályos tanuló és családjuk.

betlehem harmadik helyezett

Az eredményhirdetésre a tanulók lelkinapján kerül sor, amikor a karácsony előtti bűnbánati időszak kápolnalátogatásának értékelése is lesz. Szerény tárgyi jutalomban részesülnek azok a tanulók, akik a bűnbánati időszak hétköznapjain gyakran részt vettek a harmadik szünetekben lévő kápolnai imákon. Ezeket az alkalmakat a hitéleti munkaközösség tagjai irányították. A résztvevők mindig egy-egy karácsonyi pecsétet kaptak a munkaközösség által készített kápolnalátogatási füzetükbe. Ezeket összesítve, megajándékozzuk a gyerekek szorgalmát a lelkinapon. Azonban hangsúlyozzuk, hogy a legnagyobb ajándék számukra Jézus, aki karácsonykor megszületett.

Bukszár Gáborné, hitéleti munkaközösség-vezető  

TOVÁBBI KÉPEK                     

Címkék