Az iskolai beiratkozásról

Közlemény a 2020/2021. tanévre vonatkozó általános iskolai beiratkozás eljárási szabályairól

iskola

Az emberi erőforrások minisztere – a veszélyhelyzet kihirdetéséről szóló 40/2020. (III. 11.) Korm. rendeletre figyelemmel – a 2020/2021. nevelési, illetve tanévre történő óvodai, valamint általános iskolai beiratkozásról szóló 7/2020. (III. 25) EMMI határozatában (a továbbiakban: EMMI határozat) a 2020/2021. tanévre történő általános iskolai beiratkozások vonatkozásában eljárási szabályokat határozott meg.

Az EMMI határozat egyaránt szabályozza a körzettel nem rendelkező általános iskolák, a kötelező felvételt biztosító általános iskolák beíratással kapcsolatos eljárását, továbbá azt az eljárási rendet, melyet abban az esetben kell követni, ha a kötelező felvételt biztosító általános iskola a felvételi kötelezettsége teljesítése után további felvételi kérelmeket tud teljesíteni.

A beiratkozás eljárását az EMMI határozatban rögzítettek szerint kell végrehajtani.

A körzetbe nem tartozó gyermekek felvétele érdekében kérjük a szülőket, hogy a beiratkozásra vonatkozó szándéknyilatkozatot minél előbb juttassák el az adott általános iskola felé.

Az általános iskolai beiratkozás további részleteiről információkat, segítséget is találnak az intézmények honlapján, illetve az ott megadott e-mail címen, telefonszámon kérdéseikkel az intézményhez fordulhatnak.

Az Emberi erőforrások minisztere 7/2020. (III. 25) határozata a 2020/2021. tanévre történő általános iskolai beiratkozásról mellékletben, teljes terjedelmében olvasható. Az általános iskolai beíratásra vonatkozó eljárás az EMMI határozat 2. pontban található.

Papp Zoltán, oktatási referens

Címkék
Csatolmány