Az éghajlatváltozásról vetélkedtek

Miként járul hozzá iskolám az éghajlatváltozás elleni küzdelemhez? – címmel rendezett középiskolai versenyt a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Önkormányzat. A döntőt december első hetében tartották Miskolcon.

a döntő részvevői csoportképen

Az edelényi Szent János Görögkatolikus Gimnázium és Szakgimnázium  két csapata szép eredménnyel végzett Borsod-Abaúj-Zemplén Megye Önkormányzatának a „Borsod-Abaúj-Zemplén megye klímastratégiájának elkészítése és a kapcsolódó szemléletformálási tevékenységek megvalósítása” megnevezésű pályázata keretében meghirdetett „Miként járul hozzá iskolám az éghajlatváltozás elleni küzdelemhez?” című vetélkedőn.

A sikeres első fordulót követően – teszt-feladatlap kitöltése és egy kétperces kisfilm készítése (Mit tesz iskolánk a klímaváltozás ellen?) - nyolc csapat mérhette össze az éghajlatváltozással és a környezetvédelemmel kapcsolatos tudását a döntőben egy játékos vetélkedő keretében. Az első három helyezett kulturális programcsomagot és értékes tárgyjutalmat kapott. A döntőn komplex, széles látókörű tudást igénylő, környezetvédelemmel kapcsolatos feladatok során mérték össze tudásukat a csapatok.

A játékos vetélkedő helyszíne Miskolcon volt a Megyeháza Dísztermében 2017. december 4-én, hétfőn. Török Dezső, a megyei közgyűlés elnöke, mint házigazda köszöntötte a résztvevőket. A verseny háttereként elmondta, hogy a megyei önkormányzat 30 millió forint támogatást nyert el a klímastratégia és a módszertan elkészítésére és a kapcsolódó tudatformálásra. A dokumentumot szeptemberi ülésén elfogadta a közgyűlés, jelenleg zajlik a „társadalmasítása”. Működik a klíma platform. Felidézte, hogy tavasszal az ovisokat és általános iskola alsó tagozatosait célozták meg egy rajzpályázattal, amelyet most a középiskolás korosztály vetélkedője követ. 

Az edelényi csapatok tagjai:

ÖKOMANÓK (11.C osztály): Molnár Vanessza, Ádám Veronika, Szinai Fanni, Vicsics Attila, Venczel Martin, Molnár Balázs; 6. helyezést értek el.

ZÖLD PACNIK (10.CD osztály) Horváth Kimberli Antónia, Tóth Fruzsina, Hajdu Zoltán, Kálmán Krisztofer, Molnár Róbert; 3. helyezést értek el.

Büszkék vagyunk Diákjainkra és gratulálunk a kiemelkedő helyezésekhez!

Köszönjük a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Éghajlatváltozási Platform Tagjainak a színvonalas vetélkedőt!

Tóth Henriett és Csikász Orsolya, felkészítő tanárok

Mit tesz iskolánk a klímaváltozás ellen? a csapatok kisfilmei itt tekinthetők meg:

ÖKOMANÓK

ZÖLD PACNIK

 

Címkék