Államtitkári látogatás Homrogdon

A Homrogdon több éve eredményesen működő Barátság-ház munkáját mutatták be Langerné Victor Katalin helyettes államtitkárnak.

Barátság ház

Húsvéti készület idején neves vendéget köszönthettünk a Homrogdi Görögkatolikus Általános Iskola és Óvodában. Langerné Victor Katalin társadalmi felzárkózásért felelős helyettes államtitkár látogatott el hozzánk, ismerkedett intézményünkkel.

Nagy izgalommal és még nagyobb szeretettel vártuk ezt a látogatást, mert az iskola egyik jó gyakorlatát akartuk bemutatni, a 4 éve működő Barátság-házat. Ez a különleges program segíti a támogatásra, fejlesztésre szoruló tanítványainkat. Egyben egy olyan lehetőséget biztosít, ahol kötetlen formában, kis csoportban tudnak felkészülni a tanulók a mindennapi iskolai kihívásokra.

A fejlesztő pedagógusok a tanulási tevékenység mellett a közösségépítésre, a munkára nevelésre, a hitéletre is nagy hangsúlyt helyeznek. A Barátság-ház létrejöttét, fejlődését bemutató diasor segítségével tettük látványossá, majd a diákok beszámolói következtek a kötetlen beszélgetés során. Mindehhez a hátteret az a parasztház nyújtotta, amit évek alatt sikerült otthonossá, a program számára kialakított hellyé tenni. Gondjainkat sem hallgattuk el, de fontosabbnak tartottuk azt bemutatni, hogy önerőből, lelkesedésből, hitből milyen eredményes munkát tudunk végezni.

Vendégünk, aki Makkai László atya kíséretében látogatott el hozzánk, találkozott más pedagógusokkal és tanulókkal is, így kicsit betekinthetett a mindennapi munkánkba. Bízunk benne, hogy a rövid idő ellenére is tudtunk annyi információt átadni, amivel az iskolai életünket megismerhette.

Címkék