Ahol a hallgató nem csak egy tanulmányi kód - téged is vár a hittanár-nevelő szak a Szent Atanáz Főiskolán

Míg egy-egy lelkivezető életünkben úgy vesz részt, hogy segít felismerni és elfogadni Isten működését és akaratát, addig egy hittanár a keresztény embert olyan tárgyi tudással vértezi fel, ami nem nélkülözhető ismereteiből. Felelősségteljes hivatás az övék és nem mindegy, hogy milyen körülmények között tanulják meg, miként kell egy-egy gyermeket terelgetni a görögkatolikus vallás útján.

a képzésről

A Szent Atanáz Görögkatolikus Főiskolán osztatlan mesterszakon képzik a leendő hittanár-nevelőket. 4+1 év (nappali és levelező tagozaton egyaránt), amelynek elvégzése után a hallgatók pedagógusvégzettséget igazoló diplomát kapnak és általános, valamint középiskolában egyaránt taníthatnak.

Aki kellő elszántságot érez magában ehhez, az 2020. február 25-ig adhatja be jelentkezését a képzésre, nappali tagozatra. Levelező tagozatra jelentkezés esetén pedig 2020. május 25-ig. Bővebb felvilágosítás a főiskola Tanulmányi Osztályán kérhető: Nyíregyháza, Bethlen G. u. 13–19., telefonon: 42/597-602 és 30/4400001, vagy e-mailben: tanulmanyiugyek@szentatanaz.hu

Hogy kinek és miért érdemes ezt a szakot választania, az a Görögkatolikus Médiaközpont kisfilmjéből kiderül.

Bemutatkozik az osztatlan hittanár-nevelőtanár szakunk. (SZAGKHF)

Címkék