A hittudományi főiskola tanévnyitó vecsernyéje

2017. szeptember 14-én, a Szent Kereszt Felmagasztalásának ünnepén – a hagyományoknak megfelelően – a Szent Miklós Székesegyházban tartották a Szent Atanáz Görög Katolikus Hittudományi Főiskola tanévnyitó vecsernyéjét. Az ünnepi alkonyati istentiszteleten a főiskolai közösséggel együtt imádkozott dr. Orosz Atanáz megyéspüspök.

csoportkép a díjazottakkal

Ünnepi beszédében püspök atya a Szent Kereszt Felmagasztalásának ünnepén Aranyszájú Szent Jánost állította példaként elénk. Ő az, aki kiváló vezére lehet a tanévnek, hiszen a hivatástudatnak jeles képviselője volt. Elmélyítette és továbbadta a megszerzett tudást, összekapcsolta az igaz hitet a helyes életvezetéssel. Ez arra ösztönözhet mindenkit, hogy nemcsak tanulni kell, hanem cselekvő hittel kell élni, továbbadva mindazt a jót, mindazt a tudást, melyet a Főiskola falai között szereznek meg a hallgatók. Püspök atya beszéde végén arra buzdított mindenkit, hogy a  Főiskola diákjai, oktatói is ezen az úton kutassák, keressék Isten igéjét és találjanak rá az emberszerető Istenre, hogy minden sikeresen teljesített vizsga lezárása után tiszta szívvel mondhassák: „Mindenért Istené a dicsőség!”

A beszédet követően sor került a minisztériumi és az intézményi ösztöndíjak adományleveleinek átadására.

A 2017/2018. tanévben a  következő hallgatók részesültek ezen kitüntetésekben:

Nemzeti Felsőoktatási Ösztöndíj – Markos Adrienn Kitti

Hodinka Antal Kiválósági Ösztöndíj – Molnár Ádám

Szabó Jenő Ösztöndíj – Kertész Renáta, Lovas Liliána, Szilágyi Anett

Illés József Ösztöndíj – Bodnár Péter, Hoskó Imola Zsuzsanna

Álmos Zoltán Ösztöndíj – Dalanics Rita, Kovács József, Varga Friderika

Petrássevich Nicefor Ösztöndíj – Graholy Dávid, Ignácz Gyula, Polyák Rebeka

Az ösztöndíjakhoz és az eddigi eredményekhez szeretettel gratulálunk, eredményes tanévet és sikereket kívánunk minden kedves hallgatónknak!

Szent Atanáz Görög Katolikus Hittudományi Főiskola

Címkék