Vito Limone gondolatai a szeptemberben induló posztgraduális képzésről

Vito Limone, a milánói Vita-Salute San Raffaele egyetem kutatója lesz a 2021/2022-es tanévtől induló posztgraduális képzésünk egyik oktatója.

Vito Limone

„A szentatyák szentírásolvasási módszereinek tanulmányozása nemcsak az első századok teológiáját tárja fel, hanem az egész keresztény hittudomány kibontakozását is. A patrisztikus egzegézis rámutat a keresztények hellén és latin kultúrával, bölcselettel és más tudományokkal kialakított viszonyára is. Az előadásokon felkínált új ismeretek nemcsak a szorosan vett teológusok számára lehetnek hasznosak, hanem azok számára is, akik bölcselet- és irodalomtörténeti tudásukat szeretnék elmélyíteni. Öröm és egyben megtiszteltetés, hogy részt vehetek a főiskola akadémiai életében. Már most biztos vagyok benne, hogy ezek a találkozások kölcsönös szellemi és lelki épülésünkre fognak szolgálni” – fejtette ki gondolatait Vito Limone a képzésről.

A főiskola posztgraduális képzéseire 2021. augusztus 11-ig lehet jelentkezni.  Bővebb tájékoztatás a Képzés menüpont alatt olvasható, a jelentkezési lap ITT letölthető.