Vers- és novella író pályázatot hirdetnek diákoknak a Katolikus Kulturális Hetek programsorozat részeként

Ferenc pápa 2020. december 27-én, Szent Család vasárnapján hirdette meg, és 2021. március 19-én, az Amoris laetitia kezdetű apostoli levél közzétételének 5. évfordulóján nyitotta meg a család évét. Kapcsolódva a Szentatya szándékához a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia a Katolikus Kulturális Hetek programsorozat keretében vers- és novellaíró pályázatot hirdet.

plakát

„A család Istentől rendelt közösség” címmel meghirdetett pályázat célja, hogy a résztvevők a szépirodalom eszközeivel bemutassák, mit jelent a család keresztény életünkben.

A pályázatok beküldési határideje: 2021. április 16.

Téma javaslatok:

  1. A Szent Család példája életemben
  2. Szűz Mária, égi édesanyánk
  3. Szent József, mint a család és Egyházunk őrzője
  4. A család szerepe az életemben, hitem fejlődésében
  5. Testvérem vagy egy életre
  6. Nagyszüleim hite erősít
  7. A családom számomra „szent”
  8. Jézus a mi testvérünk 

Korcsoportok

  • 10-14 éves korosztály
  • 15-18 éves korosztály

Formai követelmények: Pályázni versekkel és novellákkal lehet. A pályázatot kizárólag Word dokumentumban tudjuk elfogadni elektronikus és nyomtatott formában. A pályamunka mellett kérjük, hogy a pályázó küldje vissza aláírva a mellékelt nyilatkozatot, enélkül a pályázatát nem áll módunkban értékelni.

Egy mű maximális hossza: vers esetében maximum 24 sor lehet, novella esetében maximum 2 gépelt oldal. Egy pályázó vers kategóriában maximum 3 alkotással, novella kategóriában maximum 2 alkotással pályázhat.

Az országos zsűrizésre beküldött pályaművek eredményhirdetését május 26-án tartják. A nyereményeket a szervező elsősorban személyesen, rendezvény keretében szeretné átadni, azonban annak módjáról a járványhelyzettől függően később várható döntés.

A részletes pályázati kiírás, benne a formai követelményekkel a mellékeltben található.

Címkék
Csatolmány