Várják a jelentkezéseket a II. Országos Cigánypasztorációs Lelkigyakorlatra

Második alkalommal szervez az MKPK Roma Pasztorációs Bizottsága Cigánypasztorációs Lelkigyakorlatot. Idén Nagykálló ad otthont az eseménynek.

imádkozó nő

Tavaly augusztusban Szombathelyen volt az első ilyen országos találkozó, ami Székely János püspök atya, az MKPK Roma Pasztorációs Bizottságának elnöke szerint megerősítő, előre mutató együttlét volt. A lelkigyakorlat a résztvevők hitének és lelki életének, napi feladataink örömteli teljesítéséhez szellemi és szakmai muníciót adott. Annyira jól sikerült az első összejövetel, hogy már akkor, ott megszületett az elhatározás: lesz folytatás. 

Idén Kocsis Fülöp érsek-metropolita atya a görögkatolikusokhoz hívta meg az érdeklődőket. 

A találkozás időpontja: 2020. augusztus 7-9. 

Helyszíne: Korányi Frigyes Görögkatolikus Általános Iskola, Gimnázium és Kollégium, NagykállóKorányi F. u. 27. (http://www.koranyigimi.hu/)

Támogatott részvételi díj: 7.000.-Ft (Akinek nem nehézség kifizetni a támogatás nélküli 11.500.-Ft-os részvételi díjat, tegye meg, azoknak segít vele, akik számára a 7.000 forint is megerőltető).

További információt, jelentkezési lapot a Nyíregyházi Egyházmegye cigánypasztorációs megbízottjától, Oroszné Obbágy Ritától lehet kérni:

telefonon: +36-30-816 0108,

massangeren vagy

mailen: ciganypasztoracio@nyirgorkat.hu

Mivel Nagykálló mindössze 16 km-re fekszik a máriapócsi Nemzeti Kegyhelytől a tervek szerint a bazilikában cigány nyelvű liturgiával zárul vasárnap a lelkigyakorlat.

Találkozzunk augusztusban, erősítsük közösségeinket!

„Önmagunkat, egymást, és egész életünket Krisztus Istenünknek ajánljuk!” (Aranyszájú Szent János)

Forrás: Hajdúdorogi Főegyházmegye, fotó: P. Tóth Nóra