Varga Judit miniszter asszony látogatása a Szakkollégiumban

Mi jelenthetne nagyobb inspirációt és motivációt egy miskolci egyetemista számára, mint egy olyan ember tapasztalatai és tanácsai, aki szintén a Miskolci Egyetem hallgatója volt?

csoportkép

Dr. Varga Judit, igazságügyi miniszter a Miskolci Görögkatolikus Roma Szakkollégiumban tett látogatása során a hallgatókkal találkozott, melynek során tanulásról, ez egyetemi életről és természetesen a jövőről is beszélgettek. 

A találkozó előtt Makkai László igazgató atya az egész intézmény nevében köszöntötte a miniszter asszonyt. Megköszönte a látogatást és az érdeklődést a roma szakkollégium szakmai programja iránt.

csoportkép

A miskolci Görögkatolikus Roma Szakkollégium hallgatói Dr. Varga Judit igazságügyi miniszter asszonnyal beszélgettek az egyetemi évekről, a miskolci kötődésről, az ,,aha” érzésről. Az egyetemisták a rövid bemutatkozást követően a miniszter asszony egyetemi tanulmányaihoz kötődő kedves emlékeinek felidézése mellett kiemelte, hogy mennyire fontos a tudás megszerzése, és a gyakorlatias oktatás, valamint a tradíció és a hagyomány, amit a Miskolci Egyetem képvisel.

Vatga Judit

A kezdeti izgalmakat a beszélgetés során fölváltotta a teljes figyelem, érdeklődés és a jó hangulat. A miniszter asszony a hasznos tanácsok mellett arra inspirálta és motiválta a hallgatókat, hogy legyenek büszkék egyetemükre, a helyre, ahol felnőttek, és hogy bármilyen messze sodorja őket az élet, soha ne feledjék, hogy honnan érkeztek.

Budai Katalin a hallgatói önkormányzat elnöke, megköszönte a látogatást és egyben tiszteletbeli szakkollégistává fogadta miniszter asszonyt.

selfie

Nagyon köszönjük a megtisztelő látogatást és ezt a pozitív inspirációt Dr. Varga Judit igazságügyi miniszter asszonynak és reméljük, minél hamarabb újra találkozhatunk!

Szöveg és fotók: Ekert Anna és Budai Katalin,

Címkék