Üzenet Kárpátaljáról – Szeretettel fogadott isteni akarat

A világ bezárult, a szívünk kitárult címmel különleges eseményre készülnek az 52. Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus (NEK) szervezői: az iec2020 YouTube-csatornáján online előtalálkozót rendeznek a NEK jegyében.

Szabó Konstantin

A hatóságokat kicselezve, titokban készült fel papi hivatására a Kárpátalján Szabó Konstantin. A felszenteléséről is csak a legszűkebb környezete tudott, hiszen abban az időben a Görögkatolikus Egyháznak léteznie sem volt szabad, betiltották a működését - derül ki Erdő Péter bíboros felkonferálásából. A rendszerváltozás után, amikor Ukrajnában ismét létezhetett a Görögkatolikus Egyház, akkor lépett papként a hívek elé. A magyar főpásztor a hívek nevében köszöni Szabó Konstantin tanúságtételét.

Az Eucharisztiához való közeledést akadályozta meg a világjárvány - idézi fel üzenetében Szabó Konstantin a bezártság időszakát. A görögkatolikus pap beszél azokról a hitbéli változásokról is , amit ez a rendkívüli időszak okozott. “Sokan át tudtuk élni, hogy van bennünk Istenfélelem.”

A hit erősödésén kívül - hangsúlyozza Szabó Konstantin- ami a legfontosabb, hogy szeretettel tudtuk elfogadni Isten akaratát.

Szabó Konstantin: "Erősödött bennünk a hit, szeretettel éltük át ezt a nehéz időszakot"

Forrás: www.iec2020.hu

Címkék