Úton a 22+

Atanáz püspök áldásával és kíséretében keltek útra gyalogosan a fiatal felnőttek Tokajból Máriapócsra

gyalogos

A 22+ gyalogos zarándoklatra szokásosan előző nap, azaz július 16-án, késő délután gyülekezett a részvevők első nagy csoportba Tokajban, a görögkatolikus templom kertjében. Az alkonyati zsolozsmával kezdődött a lelki ráhangolódás a körülbelül hetven kilométeres gyalogos zarándoklatra.

A Miskolci Egyházmegye Görögkatolikus Ifjúsági Irodája, Salai Szabolcs atya és segítői, idén már negyedik alkalommal szervezték meg Illés próféta ünnepének környékén az elsősorban fiatal felnőtteket megszólító gyalogos zarándoklatot, Tokaj-Máriapócs útvonalon. A zarándoklat idei indulása a tavaszi járványügyi helyzet miatt sokáig kérdéses volt, mégis sokan, tegnap este közel nyolcvanan regisztráltak. Természetesen a hátizsákok tartalma most szükségszerűen egy-egy szájmaszkkal egészült ki. A Budapest–Kisvárda, Ózd–Debrecen irányokból érkező fiatal felnőttek között látunk ismerős arcokat, sőt vannak olyan rutinos ifjúsági zarándokok, akik most "nőttek bele" a huszonkét év felettiek zarándoklatába. „Hiányzott a gyalogos zarándoklat" – mondták el.

hátizsák

Egyéni gondolatokkal, egyéni felajánlássokkal vág neki mindenki a zarándoklatnak, de az út, a cél közös: megérkezni az Istenszülőhöz, Máriapócsra, közelebb kerülni Istenhez. A közösséggé kovácsolódásban, az ismerkedésben idén Kriston Krisztina, business coach és tréner közreműködött a késő éjszakába nyúló számos közösségfejlesztő játékkal, vitaindató gondolattal.

Július 17-én, kora reggel a közösen végzett utrenye után Atanáz püspök áldásival indultak útra a zarándokok. A déli órákban érkeznek Tiszaeszlárra, majd késő délután Nyíregyházára. Estre Lóczi Tamás plébános, az Egyházmegyei Katolikus Iskolai Főhatóság Alelnöke csatlakozik a csoporthoz, ő vezeti majd az esti elmélkedést.

A szombati útvonal Nyíregyházi indulással, Oros és Napkor községek érintésével vezet Máriapócsra.

Csatlakozási pontok a GIF közösségi oldalán

További képek

 

Címkék