Újra Görögkatolikus Ifjúsági Lelkigyakorlat Máriapócson

Dátum
Hely
Máriapócs

Az Országos Görögkatolikus Ifjúsági Fórum szokás szerint idén is szeretettel várja a 15-25 év közötti fiatalokat Máriapócsra, a karácsonyra hangolódó OGIF Ifjúsági Lelkigyakorlatra, november 11-13. között.

fiatalok

A lelkigyakorlat mottója alapján az őszi hétvége célja a talentumok felfedezése, kiteljesítése, hogy valóban Isten útmutatása szerint éljünk: “Aszerint, hogy ki-ki milyen lelki ajándékot kapott, legyetek egymásnak szolgálatára.” (1Pt 4,10). Bízunk benne, hogy a találkozás és közös elmélyülés által az idézet fényében fogunk mi is újjászületni Krisztussal karácsony estéjén. 

Idén, a húsvétra készülődő alkalom és a balatoni nyári tábor után, ez lesz a harmadik közösségi program, lelkigyakorlatok közül pedig már a hetedik alkalom. A hétvége tematikáját szokásosan a résztvevők alakítják ki, ugyanis a jelentkezési űrlapon megadott érdeklődési körök mentén rendezik a programokat a szervezők. Újdonságként az őszi lelkigyakorlaton kerekasztal beszélgetéssel fog indulni a szombati nap, melynek témája a modern vallásosság kérdései és kihívásai, különösen a fiatalok számára. A beszélgetés vendégei: Nagypál Szabolcs (római katolikus teológus, az MCC Jogi iskola vezetője), Fedor György (pszichológus, tréner, tanácsadó) és Grunda Dávid atya (görögkatolikus pap, lelki igazgató) 

Információk: 

IDŐPONT: 2022. november 11-13. 

PROGRAMOK:

- kerekasztal

- kiscsoportos beszélgetések

- önismeret, személyiségfejlesztés, csapatépítés

- közös szertartások és imádság (Jézus-ima)

- állandó gyónási lehetóség

 

Lelki vezető: Verdes Miklós atya 

A hidegre való tekintettel készül OGIF-logós pulóver emlékbe, amelyet a jelentkezési formon keresztül lehet megrendelni.

JELENTKEZÉS:

- 15-25 éveseknek

- a lelkigyakorlat költségeihez való hozzájárulás 9000 Ft, melyből 4000 Ft előleg a regisztráció feltétele (a formot kitöltők kapnak számlaszámot). A többit helyszínen kérjük készpénzben, amennyiben bármi probléma adódik ezekkel kapcsolatban, nyugodtan keressék a szervezőket.

- a Facebook-eseményben https://fb.me/e/4N8KzsH4f is megtalálható űrlap kitöltésével:

https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLScxQQabLlDBzi9aYcptbmQ3aXDV73RS9F34idba2gbxnNtkNQ/viewform?fbzx=382042630356149980 

Jelentkezési határidő: 2022. november 4. 

Várnak mindenkit szeretettel a szervezők!

Forrás: Hajdúdorogi Főegyházmegye

Címkék