Újra együtt az oltárszolgálat jegyében

Két év kényszerű koronavírus-szünet után végre ismét ministránsok töltötték meg a sajópálfalai kegytemplomot.

Béres Gábor

     2022. május 21-én egyházmegyénk több parókiájáról érkeztek fiatalok, hogy együtt tölthessenek egy szép és tartalmas délelőttöt az oltárszolgálat jegyében.   

A Szent Liturgián megtisztelt minket jelenlétével Atanáz püspök, aki az Evangélium után Jézusról, mint jó Pásztorról beszélt, aki ismeri övéit, így minket is, különösen azokat, akik az oltár mellett szolgálnak. Jézus személyesen ott áll mellettünk, nyájának tagjai vagyunk, ennek tudatosítása még elkötelezettebbé teheti oltárszolgálatunkat. Ő az Ajtó, akin keresztül eljuthatunk az Üdvösségbe.

gyerekek a templomban

            A Liturgia után a Zarándokházban Salai Szabolcs atya elgondolkodtató és izgalmas, feladatokkal színesített előadását hallgathattuk meg, melyben a 3B-ről, a Bátorságról, a Bizalomról és a Barátságról beszélt. Bátorság kell életünkben mindenhez, különösen hitünk felvállalásához. Bizalommal kell fordulnunk Krisztus és az emberek felé, mert ez a közösségi élet kulcs. Végezetül mivel Krisztus is barátainak hívott minket, nekünk is így kell viszonyulnunk testvéreinkhez. Az Ő barátsága mindennél többet ér.

Salai Szabolcs

            Az előadás után közös játék, sport következett, szabadon lehetett választani a foci, a röplabda és a kosárlabda között, de csocsó is várta a fiúkat. A találkozó egy igen ízletes ebéddel zárult.

focizók

            Öröm volt végre újra találkozni és látni, milyen sokunkat összeköt az oltár szolgálata, és hogy milyen felemelő egy napot úgy eltölteni, hogy Krisztus szeretetének összekötő erejét a testvéri szeretetben is megtapasztaljuk. Külön köszönet Attila atyának és segítőinek a szíves látásért, valamint az atyáknak, kispapoknak és kísérőknek, akik a napjukat áldozták e fontos feladat: ministránsaink lelki gondozásának.

Béres Gábor, ministránsreferens

FÉNYKÉPEK

Címkék