Újabb TDK eredmény a Miskolci Szakkollégiumban

A 2017-ben meghirdetett Tavaszi Tudományos Diákköri Konferencián, a roma nők munkaerő-piaci helyzetét vizsgáló dolgozatával harmadik helyezést ért el Lakatos Zsuzsanna Lívia, miskolci Görögkatolikus Cigány Szakkollégium tagja.

TDK oklevél

Lakatos Zsuzsanna Lívia, a miskolci Görögkatolikus Cigány Szakkollégium hallgatója már másodéves a Miskolci Egyetem Gazdaságtudományi Karának emberi erőforrások szakán. Az idén megrendezett 2017. évi Tavaszi Tudományos Diákköri Konferencián harmadik helyezést ért el.

Sikerét többek között a szakkollégium mentori rendszerének, és saját egyetemi mentorának is köszönheti. Dolgozatában a roma nők munkaerő-piaci helyzetét vizsgálta lakóhelyén, Szendrőládon és a hozza tartozó kis településeken, Balajton illetve Ládbesenyőn. Fő célja az volt, hogy javaslatokat tegyen arra, hogyan lehet az ezeken a településeken élő roma nők szenvedte kettős hátrányt mérsékelni, csökkenteni.

Zsuzsanna a díjátadó ünnepségen elmondta, a kollégium mentori rendszerének segítségével a jövőben is folytatni szeretné a kutatást az adott témakörben. Reméljük, a következő években a mostanihoz hasonló nagyszerű sikereket érhet majd el!

Lakatos Zsuzsanna

Címkék