Új templomot kapott a rakacaszendi nép

Tavaly a templomhajó, a szentély és a sekrestye, idén a toronysapka újult meg Szenden. És még a külső vakolás is sokkal szebb lett!

Rakacaszend templom

A Rakacaszendi Görögkatolikus Egyházközség EGYH-KCP-15-0426 azonosítószámú pályázata az Emberi Erőforrások Minisztériumától ez év tavaszán 1,5 millió forint vissza nem térítendő támogatást nyert el a templomtorony felújítására. Múlt évben, egy szintén ettől a minisztériumtól elnyert támogatásból a templomhajó, a szentély és a sekrestye tetejének rozsdás lemezét cseréltük rozsdamentesre.

Jelen beruházásban a toronysapkát festettük le, mert az az évek alatt erősen rozsdássá vált. Az 1970-es években készült mészkővakolást, amit az idő nagyon megcsúnyított, törtfehérre színeztük, a műemléki előírásoknak megfelelően, sárga kiemelésekkel.

A feladatot egy alpintechnikával dolgozó cég, az Alpinras Kft. végezte. Köszönet a cég dolgozóinak a kiváló munkáért, és legfőbbképpen a minisztériumnak az anyagi támogatásért. Sajnos az itt élő emberek ilyen nagy költséggel járó munkát már nem képesek finanszírozni.

Azonban itt nem állhatunk meg, ugyanis templomunk villámhárító rendszere is nagyon elavult, a templombelső fala is elkoszolódott és repedezett. A további munkát is pályázatokból szeretnénk folytatni.

A külső festés eredményeként a rakacaszendiek egy új templomot kaptak

Címkék