Tréning és meglepetés a Nemadomfel Együttessel

A Nem Adom Fel Alapítvány és a Rakacaszendi Görögkatolikus Parókia már több mint egy éve közösen dolgozik érzékenyítő tréningeken és képzéseken

csoportos beszélgetés

Tréning a tapasztalati szakértőkkel és meglepetés zenélés a Nemadomfel Együttessel - Béres Erika beszámolója a közös munkákról:

Az EFOP-1.3.7-17-2017-00236 azonosító számú pályázatban már több, mint egy éve foglalkozunk az 50 fős célcsoporttal, a Nem Adom Fel Alapítvány és a Rakacaszendi Görög Katolikus Parókia közös pályázatában két településen.

A 2019. március 22-i rendezvénynek a rakacaszendi Kultúrház adott helyet, ahol rövid ismertetőt tartott a projekt menedzsere a pályázat jelenlegi szakaszáról és az várható rendezvényekről, majd a budapesti tréningcsapat vezetője megkezdte a foglalkozást. A tréning első részében a korábbi alkalom során bemutatott kisfilm második részét folytattuk, menynek főszereplője Nick Vujic volt.

A kisfilmet követően négy csapatra osztotta a vezető a célcsoportot, vegyesen voltak a felnőttek és a gyermekek, majd beszélgetéseket kezdeményeztek a tréningcsapat sérült tagjai.

csoportos beszélgetés

A legutóbbi, januári alkalom során bevezetett csoport-beszélgetések sokkal kötetlenebb módon zajlottak már az előző tematikus felépítéshez képest. Így a beszélgetések során érezhető volt, hogy felszabadultabban viselkedtek a helyiek, a tréninget tartó szakemberekkel közvetlenebbül beszéltek problémáikról, észrevételeikről. 

A tréning után rövid szünetet tartottunk, hiszen megérkezett az esti meglepetés fellépőnk, a budapesti Nemadomfel Együttes. Az emberek izgatottan várták a folytatást, mert ritkán lehetnek részesei egy olyan koncertnek, amely kifejezetten nekik szól.

A közösségformáló tevékenységre a szendrőládi Cursillóval már több alkalommal sort kerítettünk (negyedévente), de ez úttal el akartunk térni a megszokott tematikától és olyan impulzust akartunk az emberek felé közölni, ami miatt fontosnak érezhették magukat továbbá, hogy örüljenek annak, hogy ők ennek a pályázatnak a részesei.

A programot meleg étkezés zárta, ahol a résztvevők pörköltöt és tésztát kaptak üdítővel. Ezzel az a célunk, hogy a rossz szociális viszonyok között élő családokat ebben a formában is támogassuk a rendezvényeink során.


a koncerten

A martonyi rendezvényt közvetlenül a rakacaszendi program másnapján tartottuk meg a Nemadofmel Házban.

A nap nyitórendezvényét a Nemadomfel Együttes kezdte, ahol az együttes kedvenc dalai mellett ismert roma dallamok is felcsendültek és közösen énekeltek a résztvevőkkel. Több alkalommal énekelt a fellépés során Káló Dzsenifer, aki a szendrőládi Nemadomfel Ház első generációs gyermeke és sokat segít a gyermekekkel végzett munka során.

Címkék