Többdimenziós kiállás az életért és Lengyelországért

Új kezdeményezést indított a ProLife Hungary, a Hit Rádió és Protest: a #köszianyu-kampány keretében közösen állhatunk ki az élet védelme és a lengyel életvédők, keresztények mellett. A felhívást a Görögkatolikus Metropólia is támogatja!

plakát

Azt követően, hogy Lengyelország alkotmánybírósága kiállt a magzati élet védelme mellett és életpárti döntésében a magzatgyilkosságok szigorítása mellett tette le voksát, feminista-, szélsőbaloldali- és liberális csoportok dúlták fel Lengyelországot. Ahogy arról a Vasárnap.hu is több alkalommal beszámolt, a felhergelt tüntetők templomokat és szobrokat rongáltak, keresztény híveket bántalmaztak és életellenes rigmusokat skandálva demonstráltak.

A hazai online térben is megindult a vita, liberális sajtótermékek egymás után közlik életellenes anyagaikat (az Azonnali.hu vállalhatatlan publicisztikájára itt válaszoltunk).

A ProLife Hungary, a Protest és a Hit Rádió életpárti kampánnyal válaszol: a #köszianyu kezdeményezés részeként közösen állhatunk ki az emberi élet teljes védelme és a lengyelországi életvédők, keresztények mellett.

A közösségi kampány szervezői arra hívnak mindenkit, hogy készítsenek fényképeket, videókat, amelyekben kiállnak a feltétel nélküli életvédelem mellett. 

Ehhez nem szükséges mást tenni, mint készíteni egy fényképet, esetleg videót, amiben kiállunk az élet mellett, az elkészült tartalmat pedig a közösségi oldalakon megosztani a #prolife, #köszianyu és a lengyel#dziekimamo szöveggel. 

A szervezők célja, hogy bemutassák: sokan állunk ki az élet szentsége mellett, támogatjuk a lengyel életvédők törekvéseit és küzdelmeit a liberális hálózatok nyomása ellenében is. „Ahogy fogalmaznak: Tudassuk a világgal, hogy minden embernek joga van a saját születésnapjához! Hajrá lengyel életvédők és köszi anyu!”

A Vasárnap.hu csatlakozik a kezdeményezéshez. 

A Görögkatolikus Metropólia szintén támogatja a szervezők elképzeléseit. Facebook-oldalukat IDE kattintva találják.

Szerző: vasarnap.hu / Hajdúdorogi Főegyházmegye