Természetjárás zarándoklattal

A bekecsi parókia több generációja együtt indult zarándokolt augusztus utolsó hétvégéjén.

csoportkép a szentkúti bazilikában

Szabó Roland atya beszámolója:

2021. augusztus 28-án, szombaton indultunk egyházközségünk családi zarándoklatára. Az útrakelők megáldását a buszon végeztük, mert nagy út állt előttünk. Első állomásunk Ipolytarnóc volt, ahol bejártuk a természetvédelmi ősparkot. A hely a Teremtő Isten csodás alkotása, amely az itt található több millió éves ősmaradványokról híres. A túraútvonalat idegenvezetővel jártuk be, az idős testvéreink is kiválóan teljesítették a hosszú gyaloglást. Nagy élmény volt gyereknek, felnőttnek a 4D filmvetítés a moziteremben. Akinek volt elég bátorsága, még a lomkoronasétát is végig járhatta.

csoportkép a tanösvényen

Salgótarjánban a földalatti bányamúzeumot jártuk végig vezetőnk segítségével, amely az ország egyetlen bejárható egykori szénbányája. Utána finom ebédet ettünk a Fészek étteremben, ahol volt lehetőség beszélgetésre.

a tárnában

Utolsó állomásunk Szentkút zarándokhely volt, amely ámulatba ejt a táj festői szépségével és a szent hely lelki atmoszférájával. A bazilikában parakliszt (könyörgő kánont) imádkoztunk a szentséges Istenszülőhöz. Öröm volt hallani a hitből és szeretettel felajánlott imádságot Isten Anyjának, Szűz Máriának és általa Istennek. A kegyhely bejárása után indultunk haza, Bekecsre.

a zarándoklaton

Utunk nemcsak kirándulás volt, hanem zarándoklat, hiszen imával indultunk és fejeztük be a napot. Útközben hallhattunk történetet a szentek életéből és tanítást a szent Istenszülőről. Öröm volt látni, hogy gyerekektől az idősekig minden korosztály képviselve volt, így erősítve egyházközségünket és annak kapcsolódását a Főhöz, Krisztushoz. Köszönet ezért a napért az Úrnak és Szent Anyjának! Köszönet mindenkinek, aki részt tudott venni!

Szentkút

A zarándoklatot az EKCP-KP-1-2021/1-001396 számú pályázat támogatásával megvalósulhatott meg.

logo

Címkék