„Tehetség tanít tehetséget.”

A Miskolci Görögkatolikus Cigány Szakkollégium mentor-mentorált találkozót tartott augusztus 25-én, Miskolctapolcán.

épület

„Én sosem tanítom a diákjaimat, csak próbálom megteremteni a feltételeket, amelyekben tanulhatnak...”  /Albert Einstein/

„Tehetség tanít tehetséget.”

       Ezzel a címmel tartott a Miskolci Görögkatolikus Cigány Szakkollégium kortárs mentor-mentorált találkozót, 2016. augusztus 25-én. Ezen az egy napos találkozón középiskolás fiatalok és barátaik vettek részt az intézmény kortárs mentori programján. A nap folyamán a kollégium ismertetésén túl szó esett továbbtanulási szándékról, érettségiről. A fő hangsúlyt arra fektettük, hogy a mi példánk láttán is bizonyítékot kapjanak a fiatalok arra, hogy megéri tanulni, és hiába ütköznek akadályba akkor is kitartónak kell maradniuk, hiszen mi is így jutottunk el idáig. További sikereiknek mi is a részeseivé akarunk válni, ez is a programunk célja. Segíteni szeretnénk abban, hogy mentoráltjaink tehetsége ne vesszen el, teret és lehetőséget kapjanak annak kibontakoztatására.

            A nap nagyon izgalmas volt. Az ismerkedős és közösségfejlesztő játékok nagyon sikeresnek bizonyultak. Élményekkel zártuk magunk mögött az érdekes, vidám napot. Jártunk az Elme Házában, ahol bebizonyítottuk, hogy milyen jól tudunk együtt dolgozni páróra ismeretsége utána. Az Elme Házában közös célunk a szabadulás volt. Bízom benne,hogy a következő célunk a sikeresség és a továbbtanulás lesz ahol ugyanilyen jól fogunk majd tudni együtt dolgozni.

Ahogy azt Albert Einstein is megfogalmazta, a lényeg, hogy megteremtsük azt a világot a fiatalok körül, amiben szívesen tanulnak. Mi is ezt szeretnénk, minél több tehetséges fiatal számára megtenni.

További sok sikert és szép eredményeket kívánunk minden fiatalnak, és azt kérjük, hogy ne felejtsék el, hogy mentoraitokra mindig számíthattok!

 Szajkó Cintia, szakkollégista

A program az NTP-SZKOLL-B-M-16-0002 azonosítószámú projekt keretében valósult meg az Emberi Erőforrások Minisztériuma és az Emberi Erőforrás Támogatáskezelő támogatásával.

logologo

logo

 

 

 

Címkék