Tavaszi családpasztorációs papi találkozó

A Magyar Katolikus Püspöki Konferencia családbizottsága családpasztorációs papi találkozót rendezett április 25-én Budapesten. A konferencia témája az Eucharisztia, a papság és a házasság szentségének kapcsolata volt.

imaóra

Szepesi Szilárd atya beszámolója:

Az idei tavaszon is Bíró László tábori püspök atya, a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia (MKPK) Családbizottsága elnökének szeretetteljes meghívására részt vehettek az ország minden egyházmegyéjéből a  családpasztorációval foglalkozó atyák a családpasztorációs papi találkozón, 2019. április 25-én, csütörtökön, a Katolikus Pedagógiai Intézetben.

A találkozón három szentség: az Eucharisztia, a papság és a házasság szentségének kapcsolatáról, és az ezzel összefüggő pasztorációs kérdésekről hallgathattunk mély és értékes gondolatokat.

az előadók

A találkozó témáját  dr. Puskás Attila és dr. Tomka Ferenc atyák fejtették ki  tanításaikban; az Eucharisztia mint a szentség üdvrendjének középpontja, különös tekintettel a házasság szentségére illetve a házasság, a papság és az Eucharisztia szentségének ismertetésével.

Délben imaórát tartottunk, majd az atyák kiscsoportos megbeszéléseken a jegyesek házasságra való felkészítésről, a családegyház világban való küldetéséről, a jegyespárok missziós tudatukra és annak gyakorlására való felkészítéséről, illetve a papság, a cölibátus, valamint a házasság jegyesi titkáról cserélték ki gondolataikat. A találkozó végén pedig megbeszéltük tapasztalatainkat, a felmerülő nehézségeket, ezzel együtt kerestük ezek megoldására a jó és életszerű gyakorlatokat, a nehéz helyzetekből kivezető módszereket.

Fotók: Bókay László

Címkék