Tanodazárás Rakacaszenden

A rakacaszendi Istenszülő Oltalma Tanoda kétéves munkája zárult le október végén.

előadók

Az EFOP-3.3.1-15-2015-00394 pályázat keretében megvalósuló, 2016. november 7-én kezdődött "Istenszülő Oltalma Tanoda Rakacaszenden" projekt  2018. október 31-én lezárult.

Ebből az alkalomból szerveztek, „tanodazáró” ünnepséget október 26-án, pénteken, egy nyitott tanoda programot, ahová a tanodások családját és barátaikat is meghívták.

vendégek

Kondás András atya, a program szakmai vezetőjének beszámolója:

A délutáni program bevezetéseként Kondás András szakmai vezető beszéde hangzott el, amelyben összegezte a tanoda két éves munkáját és megköszönte a tanoda munkatársainak odaadó munkáját, a gyerekeknek pedig a bizalmat és a szorgalmas tanodába járást.

Folytatásként az ózdi parókia önkéntes  bábszínházcsoportja adta elő a Sünike című mesét, ami egy nagyon tanúságos történet a szeretet milyenségéről. Az előadás végén a csoport vezetője, Bodnárné Kántor Erzsébet kérdés-felelt formájában átbeszélte a  gyerekekkel a történet lényegét.

Ezután a Budapestről érkező Tücsök Szabi és a Mókabanda zenés gyerekműsora következett. Hangszerekkel kísért gyermekdalokat szólaltattak meg, közben többször megénekeltették a közönséget, amit a gyerekek és a felnőttek is nagyon élveztek. A dalocskákba belekomponálták  a gyerekek neveit és még a falu nevét is.

zenészek

A könnyed szórakozás után egy kicsit már komolyabb vizekre eveztünk. A miskolci Híres roma származású emberek előadócsoportot hívtuk meg, akik interaktív előadást tartottak a roma „hősök”-ből, felsorakoztatva és bemutatva több mint ötven híres roma származású zenészt, festőt, költőt, színészt, énekest az 1600 évek végétől a napjainkig, Bemutatva munkásságukat, valamint a cigányság életének alakulását az évszázadok folyamán. Az előadásuk címe: “Míg én rólad mindent, addig te rólam semmit sem tudsz.” – híres roma emberek történeti bemutatása a kezdetektől napjainkig. Csendes József, Tamás Attila és Gulyás Klára voltak az előadók.

A hosszú délutáni nyitott tanoda program agapéval zárult.

Címkék