Tanodások Művészeti Találkozója

Április 18-án tartották a Miskolci Egyházmegye fenntartásában működő tanodák művészeti találkozóját, Múcsonyban.

szereplők a színpadon

Április 18-án a kora délutáni órákban vidám fiatalok üdeségével telt meg a Forrás Görögkatolikus Tanodának otthont adó, múcsonyi Petőfi Sándor Művelődési Ház. Ezen a napon került megrendezésre a Miskolci Egyházmegye fenntartásában működő tanodák művészeti találkozója. A rendezvényt megtisztelte jelenlétével dr. Orosz Atanáz püspök atya és Makkai László helynök atya.

A résztvevő gyermekek esélyt kaptak arra, hogy egyéni és csoportos formában ki-ki megcsillogtathassa tudását. Először Csiszárik Jánosné szakmai vezető köszöntötte a jelenlévőket, majd Viszlai Viktor polgármester nyitotta meg a találkozót. Közösen imádkoztuk el a fényes heti imaórát, amit  Atanáz püspök atya vezetett.
A továbbiakban a főszerep a táncé, az éneké és a versé volt.

Az első fellépők Sajópetriből érkeztek a Hazavárlak Tanodából, akik szerkesztett zenés verses produkcióval, valamint a teremtett világunk szépségét bemutató fotósorozattal léptek színpadra.

A házigazda múcsonyi Forrás Görögkatolikus Tanoda részéről vers hangzott el, és táncos drámajátékot adtak elő. Előadásukban bemutatták azt, hogy a teremtés koronája az ember, bár időnként igen távolra kerül teremtőjétől, mégis mindig megvan a remény arra, hogy visszatérjen hozzá.

Őket követte a rakacaszendi Istenszülő Oltalma Tanoda, akik versekkel, zenés ifjúsági énekekkel örvendeztették meg a közönséget.

A fellépők sorát az edelényi Szent Miklós Tanoda műsora zárta, amiben a vers az ének, a citera, a furulya és a tánc is helyet kapott.

A rendezvény alkalmával megtekinthető volt az „Ilyen lesz az én családom” című rajzkiállítás, melynek témája kapcsolódik a családok évéhez. A műsorukkal bemutatkozó tanodákon túl a homrogdi Jelenlét Tanoda és a rakacai Paraklisz Tanoda diákjainak rajzai is kiállításra kerültek. A találkozó zárásaként minden csoport emléklapot és ajándékot kapott.

A tartalmas együttlétet közös éneklés, tánc és szeretetvendégség zárta.

Rendezvényünk az EFOP-3.3.1-15-2015-00393 Tanodaprogram megvalósítása Múcsonyban pályázat keretében valósult meg. A pályázati támogatáson túlmenően köszönjük szépen az adományát a Görögkatolikus Cigány Szakkollégiumnak és Molnár Erzsébet Katalin egyéni vállalkozónak.

Varga Csaba

Fényképalbum

Címkék