Tanoda-ünnep Sajópetriben

Harmadik születésnapját ünnepelte a Sajópetriben működő Tanoda április 25-én.

Tanodás gyermekek

A program három évvel ezelőtt kezdte meg működést. Indulását a Sajópetri Görögkatolikus Egyházközség sikeres pályázata tette lehetővé. Bár a pályázat tavaly lezárult, a tanoda működésére továbbra is igény mutatkozott, így az egyházközség a Miskolci Egyházmegye támogatásával folytattatta a korábban elkezdett munkát.

A program szakmai vezetője Szűcsné Fenyő Ágnes, két pedagógus munkatársával, és Thodory Ferenc atya lelki vezetésével együtt fáradozik nap, mint nap azon, hogy segítsenek a gyermekeknek a tanulásban jelentkező akadályok leküzdésben, kibontakozhasson tehetségük és megmutassák számukra a szabadidő hasznos eltöltésének lehetőségeit. A középiskolások számára tanulásmódszertani- és önismereti foglalkozásokat szerveznek, sőt kórus alakítását is tervezik.

A színjátszás a legnépszerűbb tevékenységek egyike. Most két rövid színdarabbal örvendeztették meg a születésnapon velük együtt ünneplő közönséget. A színpadon megelevenedtek a tanoda védőszentjéül választott Szent György vértanú életének legfontosabb állomásai. A tanodai foglalkozásokon kis lépésekkel haladnak előre, amihez folyamatos együttműködés szükséges. Nehézségektől persze ez a munka sem mentes, de az elszántság és kitartás meghozza gyümölcsét. Minden nap „közös” pont, az imádság. Köszöntő beszédében erre utalt Orosz Atanáz püspök atya is, és kiemelte a „tanodázás” legfontosabb sajátosságát, hogy magától a legfőbb tanítótól, Jézustól tanulhatnak.

A tanodában végzett munka sok-sok öröm forrása, melyből most nagyobb közösség is részesülhetett, élményekkel gazdagodhatott. Kísérje áldás további munkájukat!

KÉPEK

Címkék