Tanévzáró hétvége a Szakkoliban

Házi konferenciával és családi nappal zárta a 2018/2019-es tanévet a Roma Szakkollégium

díjazottak

2019. július 29-én és 30-án szakkollégiumi tanév záró hétvégéjét tartottunk. A hétvége programja a szombati napon házi konferenciával indult. A házi konferencián előre kiírt projekt prezentációját kellett bemutatnia hallgatóinknak. 4-5 fős csapatokban dolgoztak ki valós problémakörre irányuló projektet. A problémakör a 2020-tól hatályos felsőoktatási felvételiket érintő változás volt. A hátrányos helyzetű középiskolás fiatalok bevonására és továbbtanulási esélyeinek növelésére kellett fókuszálnia szakkollégistáinknak. A feladathoz tartozott egy komplett pályázati csomag beadása és ennek prezentálása bizottság előtt.

családi nap

Ezen előzményekkel a szombati napot izgatottan kezdtük el, hiszen mindenki feszült figyelemmel várta, hogy ki milyen programot állított össze, és a zsűri hogyan értékeli a beadott pályázatot és az előadást. Makkai László atya köszöntőjében felsorolta a tanév remek eredményeit, programjait, amiknek köszönhetően idén is kiemelkedő tanévet zártunk. Volt diplomásunk, nyelvvizsgát tettek hallgatóink és TDK első helyezést is ért el egy szakkollégistánk. Az idei évben megalapítottuk a Szakkollégiumért díjat, amit első ízben Lakatos Richárd búcsúzó szakkollégistánk vehetett át.

a zsűri tagjai

A köszöntő után elkezdődött a házi konferencia. A 4-5 fős csapatok képviselői röviden bemutatták programjukat a szakmai zsűri tagjainak. Bíráló bizottság tagjai szakmájukban elismert szakemberekből tevődött ki: Dr. Nagymáthé Sarolta a Miskolci Egyházmegye Oktatás- és Nevelésügyi Osztályának pedagógiai szakértője, Sándor-Lenkei Aida a Magyar Ökumenikus Segélyszervezet miskolci Krízisambulanciájának vezetője, Sélley Andrea a Dialóg Egyesület elnöke, Szemán Ágnes szakkollégiumunk irodavezetője és gazdasági ügyintézője. Szakkollégistáink kitűnő ötletekkel, elmélyülve a témában és problémakörben állították össze pályázati anyagaikat. A prezentációk és értékelés után a következő tanév előzetes programjának ismertetésével zártuk a napot.

2019. július 30-án családi és alumni napra hívtuk jelenlegi és volt szakkollégistáinkat, munkatársainkat és családjaikat. Makkai László atya köszöntésével és imádsággal kezdtük, majd gyermekkori fényképekből vetítettünk videót. Nagy nevetések, sok nosztalgia, beszélgetések és örömteli pillanatok kísérték a napot.

További képek

Címkék