Találkoztunk a Feltámadottal …..

„Találkozzunk mi is a Feltámadottal!” lett a május 9-én megrendezett máriapócsi Gyermekbúcsú jelmondata, melyet idén a miskolci Görögkatolikus Általános Iskola szervezett meg.

Máriapócs1
Máriapócs gyerekbúcsú

A zarándoklatra való ráhangolódást az előzetesen kiadott feladatok segítették, többek között egy „menetnapló” elkészítésével, melynek borítóját a kegykép 300 éves könnyezéshez kapcsolódóan kellett megtervezni. Ebbe a naplóba kerültek a hét állomáshely feladatainak - húsvéti énekek éneklése, képkirakó, totó - teljesítésével szerezhető talentumok. Ezt a naplót a gyerekek haza is vihették, mely figyelmeztetheti őket arra, hogy a hétköznapokban se feledkezzenek meg a talentumok gyűjtéséről, a jó cselekedetek végzéséről. A búcsú a húsvét eseményétől vezette végig a résztvevőket a Feltámadottal való találkozásokon keresztül a mennybemenetelen át pünkösdig. Az utolsó állomáson sokféle kézműves technikával kis báránykákat készíthettek a gyerekek, utalva ezzel az új nyájra, az Egyházra és tagjaira.

A tizenegy órakor kezdődő Szent Liturgia előtt a súlyosan fogyatékos gyerekek kislétai otthonából érkezett kis csoport szívmelengető műsorral és imákkal köszöntötte a Szűzanyát. A miskolci görögkatolikus általános iskolánk lelkésze, Béres Gábor, vezette liturgián az iskola kórusa énekelt. Atanáz Püspök Atya gyerekekhez szóló homíliájában arra buzdított, hogy figyeljünk Jézus Krisztus szavára és szófogadók legyünk.

 

 

Majd megáldotta a Noé bárkáját formáló új játszóteret. Az Európai Uniós pályázati forrásból épült, festett-faragott játszótér egy kapolcsi székhelyű vállalkozás keze alól került ki. Az építők célja olyan tematikus játszótér kialakítása volt, amely nemcsak a szórakozás, hanem a tanulás színtere is lehet. A résztvevő mintegy két és félezer gyermek közül több százan rögtön ki is próbálták a játékokat.

A szervezők mindent megtettek azért, hogy a Gyerekbúcsúra zarándoklók örömmel és hitben megerősödve térhessenek haza.

 

Címkék