Tájékoztatás óvodai beiratkozásról Sajószentpéteren

A Miskolci Egyházmegye 2020. szeptemberétől görögkatolikus óvoda működésének elindítását valósítja meg Sajószentpéteren, ahová az egyházi intézmény értékrendjét elfogadó szülők gyermekeit is szeretettel várják.

az óvoda látványterve

A Miskolci Egyházmegye, mint köznevelési intézményfenntartó 2020. szeptemberétől kétcsoportos görögkatolikus óvoda működésének elindítását valósítja meg Sajószentpéteren az Élmunkás utca 2. sz alatt található területen.

A Miskolci Egyházmegye lelkipásztori tervének megfelelően, a Sajószentpéteri Görögkatolikus Parókia közösségének igényeit figyelembe véve, valamint lakossági megkeresésekre reagálva döntött az óvoda megépítése mellett. Terveink megvalósítása során különös gondot fordítunk azokra a szülőkre és gyermekekre, akik fontosnak tartják a vallásos nevelést és egyházi intézménybe szeretnék gyermeküket beíratni, így hiánypótló szolgálatot vállalhatunk fel ebben a térségben is.
Az óvoda épületének helyét kereszt jelzi a városban, az építkezés már elkezdődött, a 2020/2021 nevelési év kezdetére korszerű intézmény várja majd az óvodásokat.

Az ősszel induló új óvoda a miskolci Szent Miklós Görögkatolikus Óvoda és Bölcsőde (3526 Miskolc, Szentpéteri kapu 72-76.) tagintézményeként kezdi működését.

A Miskolci Egyházmegye által fenntartott óvodába nemcsak görögkatolikus gyermekeket várnak, hanem az egyházi intézmény értékrendjét elfogadó szülők gyermekeit is szeretettel fogadják.

Az óvodai beiratkozásról:

A működését 2020. szeptemberétől megkezdő óvodába 2020. április 17-éig juttathatják el a szülők beiratkozásra vonatkozó szándéknyilatkozatukat Szent Miklós Görögkatolikus Óvoda és Bölcsőde felé (korhaziovoda@gmail.com, +36302351580). A szülők ezt követően értesítést kapnak a beiratkozás további teendőiről.

A beiratkozással, óvodai neveléssel kapcsolatos kérdéseikkel a fenntartó Miskolci Egyházmegye Oktatási- és Nevelési Osztályához fordulhatnak (oktatas@mi.gorogkatolikus.hu).

Az egyházmegye az infrastrukturális fejlesztéssel hozzá kíván járulni Sajószentpéter város fejlődéséhez, az általa közvetített értékekkel a településen élők szellemi, lelki gazdagodásához, ezért szeretettel hívja és várja az érdeklődő szülőket és a leendő óvodásokat.

Atanáz püspök

Papp Zoltán oktatási referens

Tóth Ferenc ökonómus,

Címkék