Szent László képzőművészeti pályázat Edelényben

Az edelényi Szent János Görögkatolikus Gimnázium és Szakgimnázium Diákönkormányzata a 2017-re meghirdetett Szent László – emlékév kapcsán képzőművészeti alkotópályázatot hirdetett a Miskolci Egyházmegye által fenntartott általános és középiskolák diákjai számára.

pályamunkák kiállítva

A pályázat a lovagkirály és kora, valamint a nevéhez fűződő legendák felé fordította a figyelmet. Mindenki másképp lát és értelmez eseményeket, tetteket és életutakat, s a felhívással ezeket az eltérő látásmódokat szerettük volna megismerni.

A pályázatra érvényes pályamunkával nevezett középiskolás kategóriában a sátoraljaújhelyi Georgikon Görögkatolikus Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Szakgimnázium, Szakközépiskola és Kollégium két diákja, valamint iskolánk 8 tanulója. Az általános iskolások versenye a Homrogdi Görögkatolikus Általános Iskola és Óvoda által benyújtott pályázatok (18 darab) között zajlott. Versenyen kívül színesítette az iskola aulájában elhelyezett pályamunkákból álló kiállítást a Szent Miklós Görögkatolikus Általános Iskola, Óvoda és Alapfokú Művészeti Iskola 52 tanulója által szimultán technikával készített Szent László portré.

Szent László portré szimultán rajz

Az ünnepélyes eredményhirdetésre és díjátadásra november 17-én került sor. A zsűri (Bay Judit az Edelényi Kastélysziget létesítményvezetője; Dr. Janka Gábor atya, a kazincbarcikai egyházközség parókusa, ikonfestő; Marincsák László az edelényi egyházközség parókusa) rövid tanácskozás után egyöntetű eredményt hozott. A Diákönkormányzat különdíjban részesítette a Georgikon Görögkatolikus Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Szakgimnázium, Szakközépiskola és Kollégium pályázóit, Német Tibor 1/9 és Forgács Krisztina 11/A osztályos tanulókat.

A kategóriák győztesei:

Középiskolás kategória

  1. Lakatos Gabriella 11/C (Szent János Görögkatolikus Gimnázium és Szakgimnázium)
  2. Szmetana Liliána 10/CD (Szent János Görögkatolikus Gimnázium és Szakgimnázium)
  3. Forgács Tibor 11/A (Szent János Görögkatolikus Gimnázium és Szakgimnázium)

Általános iskolás kategória

  1. Flick Vivien 7. osztály
  2. Nagy Noémi 5. osztály
  3. Kótai Alexandra 8. osztály

Szívből gratulálunk a nyerteseknek és minden résztvevőnek! Arra buzdítunk mindenkit, hogy a jövőben is alkossanak és örvendeztessenek meg minket szebbnél szebb rajzaikkal, festményekkel!

Gyarmatiné Vécsei Tímea, DÖK segítő

További képek

Címkék