Szent István ünnepére mi, görögkatolikusok is készülünk

A közös imádság, a közös ünneplés mindig nagy erőt ad, általa egymást öntudatlanul is hitbeli megerősítéssel ajándékozhatjuk meg. Erre készülünk augusztus 20-án.

Szent Jobb

Minthogy államalapító királyunkat Kelet és Nyugat egyaránt tiszteli, a legtöbb helyen, saját templomainkban is megtartjuk az ünnepét, ugyanakkor az ország felhívását is meg kell hallanunk. A közös imádság, a közös ünneplés mindig nagy erőt ad, általa egymást öntudatlanul is hitbeli megerősítéssel ajándékozhatjuk meg. Erre készülünk augusztus 20-án. Mint ismeretes, idén a délután 5 órakor kezdődő szent misét ráhangoló műsor előzi meg. Ennek keretében 16.30-kor énekelni fog a Szent Efrém férfikar is a Keleti Egyházunk énekeiből. Ehhez kapcsolódóan pedig Dr. Janka György, főiskolai tanár fog rövid előadást tartani a bizánci egyház és a magyar nép kapcsolatáról. Már ezen is szeretnénk minél nagyobb számban jelen lenni.

Minthogy több közösségünk korábban is részt vett ezen az országos ünnepen, Görögkatolikus Metropóliánk most külön processziót is szervez számukra, amelyet főpásztoraink fognak vezetni, hogy együtt érkezzünk a Bazilikához. A gyülekező a Hősök terén lesz délután 2 órától, ahonnan 3 órakor indul a közös menetünk a Szent István térre. Erre a görögkatolikus menetelésre nem csak a fővárosiakat hívjuk, hanem minden ideérkező görögkatolikus testvérünket is. (A Hősök terén le lehet tenni az autóbuszokat.) Kérjük, hozzák magukkal a zarándokkereszteket, ikonokat, lobogókat, valamint a települések tábláit is, hogy fővárosi tanúságtételünk során mi is, mások is láthassák, hogy honnan érkeztek zarándokok erre a nemzeti ünnepre. A menetünkbe, természetesen mások is bekapcsolódhatnak, akikhez eljut ez a fölhívásunk.

Legyünk ott minél többen Szent István ünnepén!

Legyünk ott minél többen e görögkatolikus zarándokmenetünkön!

 

Címkék