Szent Erzsébet nyomdokán

Szent Erzsébet napján tartottak szeretetvendégséget Miskolcon

Atanáz püspök

Harmadik alkalommal hívta vendégségbe a Miskolci Egyházmegyei Karitász a Napfényt az Életnek Alapítvány gondozottjait. A szeretetvendégséget a szegények pártfogójaként számon tartott szent emléknapján, november 19-én tartották.

ebéd közben

A szeretetvendégség kezdeményezője, Atanáz püspök most is együtt ebédelt a mintegy húszfőnyi vendégségre érkezettel, a már megszokott helyen, a Miskolci Görögkatolikus Általános Iskola ebédlőjében.

Gyula

Egy kis ünnepséggel kezdődött a vendégség, majd az egyik vendég, Gyula,  Assisi Szent Ferenc himnuszát tolmácsolta és köszöntötték a névnapját ünneplő Erzsébetet, Tóth Tamás Lászlónét, az iskola élelmezésvezetőjét. Árpád-házi Szent Erzsébet életéről, legendájáról pedig Atanáz püspök mesélt a meghívottaknak.

köszöntés

A közös étkezés kötetlen beszélgetéssel folytatódott, ahol néhányan lelkesen faggatták a főpásztort is, mialatt vérnyomás- és vércukorszint mérésre, és némi egészségügyi tanácsadásra is alkalom nyílt.

vérnyomás mérés

Ha csak egy rövid időre is, de igazi ünnepi hangulatot sikerült varázsolnia Csejoszki Szabolcs atyának és munkatársainak ezen a délutánon.

Szabolcs atya

Címkék