Százhárom év

A Szent Anna Szeretetotthon legidősebb lakóját köszöntötték születésnapján; Margit néni 103 éves.

születésnapi torta, rajta gyertya

Koós Gyuláné, Margit néni ezt a jeles napot az otthon lakói és családja körében töltötte. Az idős hölgy egy ideje már a Miskolci Egyházmegye fenntartásában álló Szent Anna Szeretetotthon lakója Ózdon.

Több mint egy évszázad, amire csak ámulattal tekintünk, és csodáljuk Margit néni nem lankadó életkedvét. A köszöntésére érkezetteket ő üdvözölte szavalatával.

Margit néni,

„Egy példaértékű emberi élet áll előttünk. Láthatjuk, hogy még most is milyen csodálatosan gondolkodik. Verset mond, vicces, van életkedve, és ezt látva, akik itt vannak, biztos, hogy egy kis erőt merítenek belőle. Erre van szükségünk, hogy a hétköznapok szürkeségéből egy kis ünnepet tartsunk, és erőt merítsünk belőle” - fogalmazott Lipusz László atya, az otthon lelkésze.

Margit néni és Lipusz László atya
„Legyen boldog és vidám, fogadja el tőlünk a szeretetet, amelyet szívből kívánunk, hogy érezze, mennyire szeretjük. Eljöttünk születésnapját megünnepelni, kívánunk neki sok örömet, erőt, egészséget, boldogságot, sok szerencsét és szeretetet” - mondta köszöntőjében György Károly, aki kilencven évével már maga is szép kort megért. Köszöntője után a szintetizátorhoz ült, hogy eljátsszon egy olyan dalt, amelyet Margit néninek írt.

Karcsi bácsi

„Van egy mondás, olvastam, hogy a gondozóból gondozott lesz. Ő gondozott bennünket, és gondozott lett.” – mondta Margit néni lánya. Édesanyját 100 és fél éves koráig otthon gondozta, de sajnos saját betegsége következtében nem tudta tovább ellátni. Ezért döntöttek úgy, hogy a szeretetotthon az a hely, ahol a nap huszonnégy órájában figyelnek Margit nénire, ahol biztonságban tudhatják.

Margit néni és lánya

Margit néni nagyon örült az ünnepségnek, nagyra értékeli, hogy ennyien szeretik. Az otthonban is tevékenyen tölti mindennapjait. „Sétálok, lefekszek, megint sétálok. Verset mondok magamban, nagyon sokat imádkozom” - mondta Koós Gyuláné. A hosszú élet titka szerinte a jó egészség és a munka, egy ember életében ezek számítanak a legtöbbet.

Forrás és képek: Ózd.hu

Címkék