Romzsa Tódor díjban részesült Balog Zoltán püspök

A Miskolci Görögkatolikus Diákotthon által alapított díjat a roma szakkollégiumok országos tanévnyitóján nyújtották át.

Balogh Zoltán, Makkai László, Csorba Mónika

A Miskolci Görögkatolikus Diákotthon által alapított Boldog Romzsa Tódor díjat kapott Balog Zoltán püspök, a Magyarországi Református Egyház Zsinatának lelkészi elnöke. A díjat a kollégium igazgatója, Makkai László atya adta át Csorba Mónika tanulmányi vezetővel és Budai Katalinnal, a diákotthon Roma Szakkollégiuma hallgatói önkormányzatának elnökével Zánkán, a roma szakkollégiumok országos tanévnyitóján.

A Miskolci Görögkatolikus Diákotthon 2021-ben alapította a Boldog Romzsa Tódor díjat azok számára, akik kitartóan és hosszú távon segítették a kollégium hátrányos helyzetű diákjait, vagy hozzájárultak az intézmény fejlődéséhez.

Balog Zoltán államtitkári és miniszteri működése idején alakult és formálódott a Keresztény Roma Szakkollégiumi (KRSZH) Hálózat, melynek alapító intézete a Miskolci Szakkollégium.

Balog Zoltán – aki több alkalommal is vendége volt a szakkollégiumnak – nagyban hozzájárult a miskolci diákotthon infrastrukturális fejlődéséhez, és szakmai tanácsaival folyamatosan segítette a KRSZH működését, évente több alkalommal is találkozott a szervezet diákjaival, vezetőivel.

 Forrás: Miskolci Görögkatolikus Diákotthon

Címkék