Országos hittanverseny döntő – a NEK 2021 jegyében

Ebben az évben sok nehézségen túllendülve mégis sikerült megrendezni az országos hittanverseny döntő fordulóját, minden egyházmegyében külön-külön helyszíneken.

versenyzők

Ebben az évben sok nehézségen túllendülve mégis sikerült megrendezni a Görögkatolikus Metropólián, a Hajdúdorogi Főegyházmegye szervezésében az országos döntőt.

Ezt most az egyházmegyék külön – külön szervezték meg, hogy ezzel is aktívan védjék meg a különböző területeken lévőket a – vírushelyzetre való tekintettel - fizikai találkozásoktól.

A Miskolci Egyházmegyében két helyszínen, Bekecsen és a Miskolci Egyházmegye székházában került lebonyolításra a megmérettetés. Bekecsen Szabóné Bulátkó Mónika, míg Miskolcon Kissné Szegedi Krisztina és a kedves házastársaik, a főtisztelendő atyák segítették a lebonyolítást.

ima a kápolnában

A „verseny” mindkét helyszínen jó hangulatban telt, melyet imádsággal szenteltek meg a jelenlévők, kérve Krisztustól áldást a megszerzett tudás visszaadására. A székházban Orosz Atanáz püspök vezette az imádságot, Bekecsen pedig Polyák Péter kerületi esperes atya. A küzdelem után mindkét helyszínen vendéglátással kedveskedtek a jelenlévőknek készületüket meghálálva.

Bekecsen

A „kisded nyájak” a szokásos feladatlapok kitöltésével mérhették össze tudásukat most távolról szeretettel küzdve a többi csapattal. Ebben az esztendőben, Szkoropádszky Péter, a kárpátaljai Palágykomoróc prókusa állította össze a tudáspróbát. A feladatok között szerepelt többek között: Felismered - e az apostolokat és a történetet az ikon alapján?; Mely helyszínhez köthetők az alábbi események?; Matematikai feladatok a Szentírás segítségével; Javítsd ki a szövegben a hibákat!; Ki mondta az alábbi gondolatokat?; Vagy a szokásos és szeretett keresztrejtvény. A versenykiírás szerint egy óra állt rendelkezésre a feladatok megoldására. A javításra a Görögkatolikus Metropólia székházában kerül majd sor, ahonnan kapunk értesítést az eredményekről.

versenyzők

Nagy szeretettel köszönjük a meg mindenki közreműködését, a szervezőknek a lebonyolítást, és a résztvevőknek a szorgalmat és az élményeket adó közösségi összejövetelt.

Jármi Zoltán, a Hitoktatási Bizottság elnöke

Címkék