Örökbe fogadták a homrogdi óvodát

A Fogadj örökbe egy ovit! – országos mozgalom felhívására több jó szándékú adomány érkezett karácsonyra a Homrogdi Görögkatolikus Általános Iskola Tagóvodájába, feledhetetlen boldogságot varázsolva a halmozottan hátrányos helyzetű gyermekeknek.

csoportkép

Kristófné Bekus Éva, óvodavezető köszönő levelét adjuk közre:

Az „Angyalok” a földön járnak

Az „Örökbe fogadok egy ovit!” program felhívásának lehetőségével élve, egyik este feltöltöttem a pályázati felületen megadott kérdésekre kidolgozott válaszaimat. Igyekeztem minél pontosabban bemutatni az óvodánkat, ennek megfelelően Pedagógiai Programunk prioritásait. Másnap el is felejtettem, hogy beadtam a jelentkezést a programra, és miközben lefoglaltak a mindennapok fogatagának pörgős tevékenységei, egyszer csak telefoncsörgésre lettem figyelmes. Ismeretlen számot pillantottam meg a telefonom kijelzőjén. Vajon ki lehet? – gondoltam, majd miután fogadtam a hívást, kedves hangon bemutatkozott intézményünk első „Angyala”.

A nap folyamán hat segítő jelentkezett, akik jelképesen örökbe fogadták óvodánkat, a Homrogdi Görögkatolikus Általános Iskola Tagóvodáját. Lelkesedésük felemelő volt. Olyan erő áradt belőlük, hogy a telefonhívások után szóhoz sem jutottam egy ideig. Valamennyien elmondták, hogy olvasták a bemutatkozó anyagunkat, és segíteni szeretnék óvodánkat és gyermekeinket használt, illetve új, rendkívül jó minőségű játékokkal, ruhákkal, kreatív- és higiéniai eszközökkel, szakmai felszerelésekkel és egyéb szükséges eszközökkel.

Karácsonyra valóban megérkeztek a felajánlások, és a fa alá kerülve kimondhatatlan örömet szereztek gyermekeinknek. A délelőtt folyamán birtokba vették azokat, így „Angyalaink” felejthetetlen boldogságot varázsoltak a gyermeki lelkekbe.

ajándékok válogatása

Rengeteg játékot, ruhát, tartós élelmiszert, meséskönyvet, fejlesztő játékot és textíliát kaptunk, valamint mikrohullámú sütővel, turmixgéppel, karácsonyfával, gyümölcsökkel ajándékozták meg segítőink a Homrogdi Görögkatolikus Általános Iskola Tagóvodáját

Valóban bearanyozták a gyermekek karácsonyát! A kép eltávolítva. Hálás szívvel köszönjük ezt a nemes segítséget, és azt, hogy továbbra is szeretnék támogatni a hátrányos helyzetben élő,  rendszeres gyermekvédelmi támogatásban részesülő gyermekeinket, és intézményünket!

Sok önzetlen ember él a földön, akiknek az okoz örömet, ha segíthet másokon. Ők is angyalok, csak más értelemben. Nincsen szárnyuk és glóriájuk, mégis olyan tulajdonságokkal rendelkeznek, amely igazi érző, segítő angyallá varázsolja őket

Név szerint is szeretném bemutatni segítő „Angyalainkat":

Kormendy Anna (Budapest)

Veress Beáta (Budaörs)

Laurik Viktória (Budapest)

Makai Krisztina (Székesfehérvár)

Schellenberger Edit (Pomáz)

Fejesné Renáta (Nagykálló)

Valamint, de nem utolsó sorban, egy nevéhez nem hozzájáruló, anonim „Angyal” Ózd környékéről.

Hálás szívvel szeretném megköszönni segítségüket, mert vannak még csodák és segítő szándékú emberek! 70 gyermek karácsonyát tették boldoggá!

Rohanó, elgépiesedett világunkban egyre kevesebb időt fordítunk arra, hogy egymás problémáit észre vegyük, és tiszta szívből segítsünk.

A Jó Isten áldását kérem munkájukra és családjukra. kívánok mindnyájuknak sikerekben gazdag Boldog Új Évet, egészséget, békességet még számos éven át!

Szeretettel:

Kristófné Bekus Éva
Tagintézmény-vezető

Homrogd, 2019.12.28.

 

Címkék