Operakaland kisiskolásoknak

A múcsonyi Szent Péter Görögkatolikus Általános Iskola diákjai még az őszi szünet előtt kerekedtek fel egy városnézéssel egybekötött színházlátogatásra Budapestre.

csoportkép

Nem megszokott iskolai napra ébredt 2019. október 17-én a múcsonyi Szent Péter Görögkatolikus Általános Iskola diákjainak egy része. Izgalommal és várakozással telve ültünk fel a buszra, hogy Budapestre utazzunk, s ott az Erkel Színházban bekapcsolódjunk az OperaKalandba, az idén már nyolcadik éve tartó színházi oktatási programba.

Vajdahunyad vára


Az utazás során ízelítőt kaphattunk Gyenes Anna Mária énektanárnőnktől, akinek a szervezést köszönjük, magáról az opera műfajáról, az opera történelmi hátteréről,  a kulisszák titkairól. Pestre érkezve verőfényes napsütésben megtekintettük a Hősök terét, a környező múzeumokat, illetve a Vajdahunyad várát. Kicsit lazább programként a gyerekek bebarangolhatták az Aréna Plázát.

hárfa

Ezt követően elindultunk az Erkel Színházba, ahol Erkel Ferenc Hunyadi László operáját tekintettük meg három felvonásban. Már maga a színház is ámulatba ejtette a gyerekeket, s a mű komolysága is megérintette őket, hiszen első alkalommal volt részük ilyen élményben. Késő este, kicsit fáradtan, de felejthetetlen élményekkel gazdagodva térhettünk haza, s  reméljük, hogy jövőre is lesz lehetőségünk ilyen programokban részt venni.

 a színházban

Szepesi Szilárd, múcsonyi iskolalelkész

Címkék