Önkéntes mosoly nap Mogyoróskán

„Egy mosoly, amit kéretlenül, önzetlenül adnak, megváltoztathatja a napodat” mottóval területi önkéntes napot szervezett az egyik drogéria üzlethálózat a Szent Zotikosz Gyermekvédelmi Intézmény gondozottjai számára Mogyoróskán.

gyermekek, park, játék

A társadalmi felelősségvállalás jegyében kezdeményezett program 2016. május 23-án, illetve 30-án valósult meg a festői szépségű településen az Egyházmegyei Karitász által kialakított Parókia Üdülőház területén. A két napos rendezvényen közel 150 lakásotthonokban, illetve nevelőszülői családoknál nevelkedő gyermeknek szereztek örömet az üzlethálózat munkatársai a színes, vidám programokkal. Az önkéntes délutánokon a játékos, interaktív feladatok segítségével a gondozottak egyrészt megismerkedhettek a Dm-mel (Dm - drogerie markt Magyarország Kft.), valamint kézműves, kreatív, ügyességi feladatokon keresztül a csapatok összemérhették tudásukat.

egészséges ételek, italok

A résztvevők betekintést nyerhettek a kereskedelem világába, mely egyfajta iránymutatásként is szolgálhat a továbbtanulás, valamint a nyári, ill. diákmunka irányába. Az egészséges életmóddal kapcsolatban is számos hasznos új információhoz jutottak gyermekeink, az üzletek által forgalmazott termékekből való kóstolás során új ízekkel ismerkedhettek meg, úgy mint a szójatej, valamint különböző bio termékekkel, aszalt gyümölcsökkel. A délután folyamán a hozzáértő szakemberek a napvédelem, bőr-arc-testápolás, fogápolás fontosságára is felhívták a figyelmet. Továbbá szakszerű segítséggel kipróbálhatták az íj használatát is, megismerkedhettek az ősi vadászattal, valamint magával a sportággal. Az állomásokon való részvétel közben a szervezők finom süteményekkel, üdítővel kedveskedtek. Minden állomás során a kialakított csapatok pontokat gyűjthettek, melyekért értékes ajándékcsomagot kaptak. A nap zárásaként a Dm. Kft. nyolc Borsod-Abaúj-Zemplén megyei üzleteiben összegyűjtött nagy értékű ajándékcsomag átadására került sor, amely még szebbé, és ünnepibbé tette ezt a vidám alkalmat. Ezúton is szeretnénk megköszönni gondozottjaink nevében a Dm. Kft-nek, a program fő szervezőjének, Turiné Ésik Valériának és kedves munkatársainak, hogy áldozatos munkájukkal örömtelibbé varázsolták gyermekeink napját. gyerekek, ajándékok  

Szerző: Berei Ágnes, gyermekotthon vezető