Olimpiai nap a Miskolci Görög Katolikus Általános Iskolában

A Miskolci Görögkatolikus Általános Iskolában az utolsó tanítási nap az olimpiai jegyében telt.

olimpiai ötkarika, nemzeti lobogó

Az intézmény egyik tanára, Galajdáné Ungvári Réka számolt be az eseményről:

Olimpia: meghatottság, büszkeség, kitartás, öröm, lelkesedés, hit, akarat, fair play, alázat.  

Nem is lehetett volna szebb nyitánya a 2016 június 15-i Olimpiai napunknak, mint hogy a magyar válogatott kedden este kétgólos győzelmet aratott Ausztria csapata felett!

Minden magyar szív örömmámorban úszva, büszke pillantásokkal indíthatta a rá virradó napot. Mi is ezzel a lelkülettel tekintettünk az utolsó tanítási napunkra, az olimpiai sportbemutatóra, ami mintegy főhajtás minden emberfeletti teljesítmény, az akarat és kitartás diadala előtt.tornasor

Iskolánk valamennyi tanulója részese lehetett valamilyen formában annak a felemelő érzésnek, amikor együtt mozdul a kar és egy ütemre ugrik a láb, amikor a közös mozgásból, az együtt végzett gyakorlatokból valami szép bontakozik ki, amin átsugárzik a harmónia.

Sokszor beszélünk arról, hogy a mai gyerekek keveset mozognak… mi mégis annak lehettünk a szemtanúi, hogy sok diákunk sokféle sportágban nagy lelkesedéssel dolgozik azon, hogy az elméje mellett a testét és a lelkét is csiszolja, alakítsa a tanév folyamán.

Láttunk gimnasztikát, ízelítőt egy judóedzésből, kosárlabda-bemutatót, fociparádét, kölyökatlétikai bemutatót és egy látványos zászlógyakorlatot, ami megkoronázta a sportpályán töltött együttlétünket.

Utána mindenki megnézte az „Érdekességek az olimpiák történetéből” című rövidfilmet. Majd olimpiai vetélkedővel fejeződött be a program.váltóverseny

   Őrizze tanár és diák e napot emlékezetében azzal a gondolattal, hogy a sportolók, az olimpikonok „Emberségről példát, vitézségről formát” adnak minden kor emberének, s nekünk Istentől kapott küldetésünk, hogy a tőlük megtanult egészséges versengés végigkísérje egész életünket.

Címkék