Ökumenikus imahét -2022

Dátum
Hely
Miskolc

Az idei imahét anyagát és istentiszteleti rendjét a Közel-Keleti egyházak Tanácsa állította össze, központi igéjét Máté evangéliumából választották: "Láttuk csillagát napkeleten, s eljöttünk, hogy bemutassuk neki hódolatunkat.”

gyertya

Az imahét  országos nyitó istentisztelete 2022. január 16-án, vasárnap 18 órakor kezdődik Budapesten, a Deák téri evangélikus templomban.

Miskolcon az imahét első találkozásának helyszíne a  belvárosi református templom lesz (Kossuth L. utca 17.) január 17-én, az igeolvasást és imádságot Kovács Zoltán (metodista) lelkész vezeti, igét Orosz Atanáz  püspök hirdet.

Január 18-án a találkozót négy püspök vezetésével tartják a Mindszenti templomban. Ternyák Csaba érsek, Orosz Atanáz püspök, Lackner Pál nyugalmazott evangélikus tábori püspök és Pásztor Dániel református püspök vesznek részt az eseményen. Az alkalom a Miskolc-Mindszenti Plébánia YouTube csatornáján is megtekinthető.

Január 19-én, a belvárosi evangélikus templomban találkozunk (Hunyadi u. 8.). Igeolvasás, imádság: Szemerszki Mihály, parókus, igehirdetés: Szabó Sándor (református). Az alkalom a Miskolc-Belvárosi Evangélikus Gyülekezet facebook oldalán nézhető meg.

Január 20-án, csütörtökön a helyszín a Székesegyház (Búza tér). Igeolvasás, imádság: Sándorné Povazsanyecz Gyöngyi (evangélikus),igehirdetés: Almási Ferenc (református). A szertartás élő közvetítése a Youtube.com -on, a keresésbe írva "Miskolci Székesegyház élő" linken érhető el.

Január 21.: Helyszín: Avasi református templom, igeolvasás, imádság: Szalkai József (minorita) és igehirdetés: Sándor Frigyes (evangélikus). Az alkalom az Avasi Református Templom facebook csatornáján is megtekinthető.

Január 22.:  Deszkatemplom, igeolvasás, imádság: Hangó István (református), igehirdetés: Juhász Ferenc (római katolikus). Az alkalom a Deszkatemplom facebook oldalán élőben követhető.

A járványügyi előírásoknak megfelelően idén az alkalmakat követő kézfogás és agapé elmarad, valamint szájmaszk viselése kötelező.

A szertartások minden helyszínen 17 órakor kezdődnek Miskolcon.

A Miskolc-belvárosi imahét felekezetei a  persely-adakozásokat egységesen  a Covid-19 árvák javára ajánlják fel, a  Regőczi Alapítványon keresztül, annak közreműködésével.

Címkék