Október 1-jén indul a Metropólia nagy faültetési akciója!

Összehangolt akcióban indítjuk útjára a Zöldítsük vissza Földünket! kezdeményezésünket. A Metropólia központjaiban október 1-jén szimbolikusan is elültetnek egy-egy fát.

zöld növény pohárban

Szeptember 1-jén a teremtésvédelem érdekében elindított imanapon adtuk közre, hogy a 2019/20-as tanévben igyekszünk segíteni a Földnek abban, hogy újra visszanyerhesse Istentől kapott szép arcát.

A görögkatolikus faültetés 2019. október 1-jén, az (Istenszülő oltalma ünnepén) kezdődik és egészen jövő év (Mennybemenetel ünnepéig) május 21. tart.

Mindenkit arra kérünk, buzdítunk – valójában nemcsak a görögkatolikusokat, hanem minden jó szándékú embertársunkat –, hogy saját környezetében, háza előtt, udvarában, kertjében, ahol csak lehetősége van, ültessen el egy fát (vagy többet).

Majd, ha már elültette, jelezze nekünk a www.gorogkatolikus.hu címen és mi megjelenítjük egy virtuális térképen. Csak a települést kell megjelölni. Ezzel a jelzéssel megjelenik egy fa a honlapunkon látható, egyre zöldülő Magyarország térképünkön is. Ha több jelenik meg egy faluban, városban, akkor csak dúsul az a hely. Zöldítsük be minél jobban ezt a játéktérképet, de ennek eredményeképpen a valóságban is annál zöldebb, annál élőbb, annál frissebb lesz újra az országunk.

Azok nevezhetnek be, akik a bejelentésen túl a nevüket, címüket is megadják, a faültetésről pedig fényképpel ellátott rövid beszámolót is küldenek!

Az első fákat a következő görögkatolikus intézményekben fogjuk elültetni október 1-jén:

  • Szent László Gimnázium, 4027 Debrecen, Thomas Mann u. 16.
  • Szent Bazil Óvoda, 4087 Hajdúdorog, Óvoda u. 6. 
  • Miskolci Egyházmegye Püspöki Hivatala 3526 Miskolc, Szeles u. 59.
  • Istenszülő Oltalmáról elnevezett Görögkatolikus Óvoda 4244 Újfehértó, Mártírok utca 19. 

Akinek pedig kérdése van, bátran írjon nekünk a faultetes@hd.gorogkatolikus.hu címre!

Hajdúdorogi Főegyházmegye

Címkék