Nemzetközi Teológuskonferencia

A Doktoranduszok Országos Szövetségének Hittudományi Osztálya ismét megrendezi nemzetközi teológuskonferenciáját, melyre 2019-ben a nyíregyházi Szent Atanáz Görögkatolikus Hittudományi Főiskolán kerül sor.

logo

A Doktoranduszok Országos Szövetségének Hittudományi Osztálya folytatva a korábbi hagyományt, idén is meghirdeti nemzetközi szimpóziumát, mely immár kilencedik a sorban. A Fiatal Kutatók és Doktoranduszok IX. Nemzetközi Teológuskonferenciája 2019. március 1-3. közt várja résztvevőit Nyíregyházán, a Szent Atanáz Görögkatolikus Hittudományi Főiskolán!

Konferenciánkra várjuk a doktori képzésben résztvevők jelentkezését, akik teológiai PhD-tanulmányokat folytatnak, vagy doktori értekezésük érinti a hit-, illetve a vallástudományok területét. Emellett a szimpózium nyitott azon mesterszakos hallgatók előtt egyaránt, akik kutatási témája kapcsolódik az előbbi diszciplínákhoz.

A Doktoranduszok Országos Szövetségének Hittudományi Osztálya a határainkon túlról érkező előadókat is szeretettel várja! A korábbi évek hagyományait folytatva szeretnénk ökumenikus elkötelezettségünket is kifejezni, így bátorítjuk valamennyi felekezet és vallás PhD-hallgatóját a jelentkezésre!

Az idei akadémiai évben a Szent Atanáz Görögkatolikus Hittudományi Főiskola ad helyet rendezvényünknek. A konferencia szervezői számos olyan programmal készülnek a hétvége folyamán a magyar teológiai tudományos élet hallgatói és kutatói közönsége számára, melyek nem csupán a szakmai diszkusszió számára nyújtanak kiváló talajt, de vendégeink egyaránt megismerhetik a város kulturális értékeit és a görögkatolikus egyház gazdag örökségét!

A jelentkezés és előadás részletei:

  • Jelentkezési határidő: 2018. december 9.
  • A jelentkezés feltétele egy maximum 500 szó terjedelmű absztrakt leadása magyar és angol nyelven. A szerzők feladata felkérni egy, a tudományterületen PhD fokozattal rendelkező személyt, aki a beküldött összefoglalót támogató nyilatkozattal látja el.
  • A konferencia előadásainak nyelve magyar, német vagy angol.
  • Az egyes referátumok hossza 20 perc, melyet rövid vita követ.
  • Az elhangzott előadások írott változatát az eddigi hagyományokhoz híven tanulmánykötetekben adjuk közre.

Regisztráció: https://sites.google.com/view/dosz-konf2019

További információért keressen bennünket bizalommal a dosz.teologia@gmail.com címen!

Bízva a jövő évi személyes találkozás örömében, maradunk tisztelettel:

 

Budapest – Nyíregyháza, 2018. október 1.

 

Kiss Gábor                                                     Dr. Véghseő Tamás

DOSZ Hittudományi Osztály                         Szent Atanáz Görögkatolikus Hittudományi Főiskola

osztályelnök                                                    rektor

Címkék