"Nemadomfel-kirándulás" a fővárosban

Programokkal teli kirándulást tett lehetővé a Nem Adom Fel Alapítvány és a rakacaszendi parókia közös pályázata a fővárostól távolabb élőknek.

koncerten

Béres Erika Renáta beszámolója a kirándulásról:

A Nem Adom Fel Alapítvány és a Rakacaszendi Görög Katolikus Parókia közös megvalósítású EFOP-1.3.7-17-2017-00236 azonosítószámú pályázatának keretei között vehetett részt 50 fő egy budapesti látogatáson. A nap folyamán rendkívül érdekes gyermek és felnőtt programok várták a résztvevőket. A kora reggel indult a csapat Martonyiból, majd Rakacaszenden vette fel a busz az embereket, majd 10 óra után már Budapesten vette kezdetét a program.

A Nem Adom Fel Cafe&Barban búrkiflivel és üdítővel fogadták a vendégeket, majd rövid megnyitó után a Nemadomfel Együttes gyermekműsora vette kezdetét. A délelőtt folyamán a gyermekek voltak a középpontban, hiszen a Maxim Bűvész, Tücsök Szabi és a Mókabanda illetve Kalap Jakab szórakoztatta őket. Ezt követően egy bőséges ebéd közben a Nemadomfel Együttes műsora vezette be a felnőtt programokat. A csapat részt vehetett egy integrált bemutatón Peller Mariann konferálásában, majd koncertek sorozata következett. Fellépett Oláh Ibolya, Lea Pejin, Ruttkai Bori Bandája, majd a Zölglejtő együttes.

Nap végén a résztvevők átsétáltak a Józsefvárosi Szent József Templomba, ahol a kerületi tiszteletes misézett a messziről érkező vendégek tiszteletére. Később fergeteges akusztikus koncertet adott elő a Romano Drom Együttes. A fellépést még különlegesebbé tette a templom csodás akusztikája. Az együttes a magyarországi kortárs cigány kultúra egyik legismertebb képviselője, akiknek célja, hogy különleges zenéjüket megismertesse azokkal, akik nem ismerik az oláh cigányzenét, táncokat és kultúrát.

A nap végén úti élelmiszercsomagot kapott mindenki a hosszú hazaútra, ahol élményekkel feltöltve beszéltek az emberek arról, hogy mikor lesz a legközelebbi találkozás a budapesti közösségekkel.

TOVÁBBI KÉPEK

Címkék