„Ne vezess gyorsabban…”

Az Ózdi Görögkatolikus Templomban ezen a vasárnap Szent Mihály arkangyal és az összes angyali erők ünnepéhez kötődően megáldottuk a gépjárműveket.

autók megáldása

„Ne vezess gyorsabban, mint ahogy az őrangyalod repülni tud!”- szól a jól ismert mondás, és talán bele sem gondolunk, hogy nap, mint nap hányan adnak az őrangyalaiknak munkát.

Veszélyes üzem a közlekedés, s talán ezekben az őszies, ködös napokban még inkább oda kell majd figyelnünk, hogy ne okozzunk kárt.  Mert gyakran bennünket, keresztényeket is elkap a hév, hogy kicsit gyorsabban haladjunk, vagy csak fel akarjuk venni a forgalom ritmusát, és máris a szabályokat megszegve haladunk úti célunk felé, vagy teremtünk olyan helyzeteket, amikor veszélybe sodorunk másokat, vagy saját magunkat.

Éppen ezért ígérettel, és hálaadással fordultak mindazok a Gondviselő Istenünkhöz, akik elhozták gépjárműveiket ezen a vasárnapon a parókiánk udvarára. A Szent Liturgiát követően közösen imádkoztunk az úton lévőkért és megáldottuk az autókat. Mindenki egy-egy tükörre akasztható ikont is kapott egy imádsággal, hogy az út előtt azt elimádkozva, vagy arra rátekintve, egymásra és önmagunkra jobban figyelve keljünk útra nap, mint nap.

imádság

„Ki út és igazság vagy ó, Krisztus, küldd szolgáidhoz útitársul angyalodat, mint hajdan Tóbiáshoz, hogy tartsa meg és minden rossztól sértetlenül teljes jólétben őrizze meg őket a te dicsőségedre, az Istenszülőnek imái által, egyetlen emberszerető.”

FÉNYKÉPALBUM

Címkék