Nazianzi Szent Gergely emléknapja Selyeben

A selyebi tagiskolában az iskola védőszentjének tiszteletére idén is Biblia-dráma találkozót szerveztek.

jelenet

A Homrogdi Görögkatolikus Általános Iskola és Óvoda Szent Gergely Tagiskolája Nazianzi Szent Gergely emléknapjára minden évben drámajáték találkozót szervez a Miskolci Egyházmegye oktatási-nevelési intézményeinek részvételével.

A találkozó imaórával kezdődött Atanáz püspök vezetésével, majd a helyi iskolások kis műsorral kedveskedtek a jelenlévőknek.jelenet

 

Ezután sok-sok kisgyermek tolmácsolásában elevenedtek meg az ó- és újszövetség elbeszélései. A teremtés története a rakacaszendi kisiskolások, József és testvéreinek története pedig a homrogdi iskolások tolmácsolásában. Bábeli zűrzavart „teremtettek” a homrogdi óvodások, Bálám történetét pedig a selyebi óvodások játszották el. Örömhírvétel jelenetét a találkozó házigazdái, a Szent Gergely Tagiskola csoportja, Jézus Krisztus születésének történetét pedig az edelényi Szent Miklós Görögkatolikus Általános Iskola csoportja mutatta be. A megvető történetét a kazincbarcikai óvodások jelenítették meg, a tékozló fiúval történteket pedig az edelényi óvodások. A kánai menyegző jeleneteit a miskolci óvodásoktól láthattuk.

gyermek

Minden kisgyermek csillogó szemmel igyekezett minél pontosabban, sőt életszerűbben megjeleníteni a történeteket. A dramatizált jelenetekkel közelebb kerül, érthetőbbé válik számunkra a Biblia, és ez meglátszott a magabiztos előadásokon is.

A találkozón most is jutott idő egy kis közös játékra, beszélgetésre, a felnőtteknek tapasztalatcserére is és természetesen a cukoreső és a jutalmak sem maradtak el.

Atanáz püspök a gyerekek körében

További képek

Címkék