Nagymarosi Ifjúsági Találkozó - idén is csak online

Ha május - akkor Nagymaros! A május 15-i Nagymarosi Ifjúsági Találkozót az online térben tartjuk meg, bízva abban, hogy bár fizikailag nem lehettek jelen, de lélekben ez alkalommal is sokan csatlakoztok majd a találkozáshoz.

plakát

Gondolkodtál már azon, milyen lenne egy film – rendező nélkül? Egy ház – tervező nélkül? Egy hajó – kormányos nélkül? Sokszor bosszankodunk azon, hogy miért olyan a világ, amilyen. Pedig rajtad is múlik, hogy milyenek lesznek a jegyeid az iskolában vagy az egyetemen, hogy ebédel-e ma a hajléktalan, akivel találkoztál, hogy eluralkodik-e rajtunk a klímaváltozás… Egyáltalán: hogy milyen lesz az életed, a kapcsolatod a családoddal, a barátaiddal, a világ, amiben élsz, a hited, az egyházad, a kapcsolatod Istennel.

Isten, aki elhalmoz ajándékaival, meghív, hogy ne csak elszenvedője, hanem bátor alakítója is legyél saját életednek.

A nap témáját – „Rajtad is múlik!” – főelőadónk, Böjte Csaba testvér segítségével mélyíthetjük el: az előadást és a nap további programjait a találkozó YouTube-csatornáján és egy Zoom felületen követhetitek. A Zoomon tartott fakultációk előzetes regisztrációhoz kötöttek, ennek részleteit hamarosan közzéteszik az esemény weboldalán.

A találkozó programja 

  • 9.30: napindító és főelőadás Böjte Csaba testvérrel
  • 10.10: szentségimádás a nagymarosi Laudate Zenekarral
  • 10.45: fakultációk:
    • Kérdezz-felelek – Brückner Ákos atya, Kemenes Gábor atya, Fülöp Ákos atya
    • Vezetett szentignáci szemlélődő ima – Tornya Erika RSCJ
  • 11.30: szentmise – főcelebráns: Kerényi Lajos atya

Beharangozó: https://www.youtube.com/watch?v=Z4hdt1aTXIk

További tudnivalók: http://nagymaros.katolikus.hu 

plakát

Gyerekmaros 

Az országos járványügyi intézkedéseknek megfelelően és a nagymarosi találkozóval összhangban, mindannyiunk biztonsága és védelme érdekében a Gyerekmaros hagyományos formában idén tavasszal is elmarad.

Szeretettel ajánljuk figyelmetekbe a honlapunkat, ahol játékok, kreatív feladatok, könyv, film és honlapajánlók mellett kirándulási tippek is várnak Benneteket.

Reméljük, hogy minél hamarabb találkozhatunk!

A Gyerekmaros honlapja: www.gyerekmaros.hu

Szerző: MKPK sajtószolgálat

Címkék