Nagylekű adomány - hálás gyermek

Az Országos Hallgatói Önkormányzat adományaiból részesült a Szent Zotikosz Gyermekvédelmi Intézmény is.

adományozó és adományozott

Berei Ágnes, a hernávécsei gyermekotthon vezetőjének beszámolóját adjuk közre:

2020. május 21-én délután az Országos Hallgatói Önkormányzat elnöke Murai László, valamint néhány elnökségi tag lakásotthonunkba látogatott.

A koronavírus helyzet kapcsán intézményeinkben élő gondozottaink sajátságos helyzetbe kerültek. Március közepétől elrendelt látogatási és kijárási korlátozások mellett a digitális oktatással és tanulással is meg kellett küzdeniük.

A fenti szervezet ebben a nehéz, kihívásokkal teli élethelyzetben segíteni szerette volna azzal a gyermekvédelmi gondoskodásban élő gyermekek tanulását, fejlesztését, hogy országos szinten hat intézménynek tableteket adományoz. Így a Szent Zotikosz Gyermekvédelmi Intézmény mellett budapesti pécsi, debreceni szervezetek részesülhettek az adományukból.

adomáynozás

A lakásotthonainkban élő gyermekek meglepődve, de nagy szeretettel fogadták a Hallgatói Önkormányzat vezetőségét, egyrészt örülvén annak, hogy néhány nappal korábban feloldották a látogatási tilalmat, valamint annak, hogy országos szinten gondoltak rájuk azzal, hogy tableteket ajándékoznak számukra, megkönnyítve ezzel is az online tanulásukat, az itthoni felkészülésüket.

A digitális eszközök, motiválhatják gondozottjainkat arra, hogy van értelme annak, ha tanulnak, a meglévő talentumaikat okosan felhasználva, elérhetik kitűzött céljaikat, mely lehet egy jó szakma, érettségi, vagy diploma. 

Köszönjük az Országos Hallgatói Önkormányzat jó szándékú adományát a gyermekek nevében is."
 

Május elején egy interjúsorozat készült a nevelőszülők körében arról, hogyan folyik náluk az élet karanténhelyzetben; élményekről, tapasztalatokról, a sajátosan megünnepelt Húsvétról és Anyák napjáról. A mellékeltekben ezekből a szülői levelekből olvashatnak néhányat, néhányat pedig a Görögkatolikus Szemle júniusi mellékleteként megjelent A mi családunk című lapban adtunk közre.Tanulságos, és olykor megható történeteiket ajánljuk szíves figyelmükbe.

 

Címkék
Csatolmány