Ministránstalálkozó Sajópálfalán

Egyházmegyénk ministránsai, követve a hagyományokat, május utolsó hétvégéjén Sajópálfalán töltöttek egy lelki napot

ministráns

Beszámoló a ministránstalálkozóról, a részvevők szemével:

"Május 18-án szombaton Béres Gábor atya fogadott minket Sajópálfalán a kegytemplomnál, ahová összegyűltek egyházmegyénk ministránsai mintegy hatvanan, hogy egy lelkileg is megerősítő napot tölthessünk el Isten és egymás társaságában.

Béres Gábor atya

 A találkozó tízkor Szent Liturgiával kezdődött, melyben Fedor Péter atya a ministránsok szolgálatára igyekezett felhívni figyelmünket. Elmondta, milyen fontos a szolgálat a feltámadás fényében pedig milyen megtiszteltetés és tisztesség az Úr oltáránál szolgálni nap, mint nap: kiváltságos feladat a ministráns tevékenysége. Ezután, mivel a görögkatolikus motorosok szintén részt vettek a Szent Liturgián, itt tartották évadkezdő összejövetelüket, a fiúk megcsodálhatták a vasparipákat, fel is ülhettek rájuk, meghallgathatták mennydörgő hangjukat.

A pihenő után visszatértünk a templomba, ahol Makkai László atya saját ifjúkori élményein keresztül beszélt a ministrálás csodájáról, a helyes viselkedésről, és hogy ez egy fontos lépés lehet a papi szolgálat felé: merjük meghallani, ha Isten hív minket és akarjunk is rá válaszolni.

Makkai László

A templomi programot a kötetlenebb együttlét ideje váltotta: a fiatalok két csoportra oszlottak, az egyik csapat a falu sportpályáján métázott, másik fele pedig Kiss Attila atya vezetésével egy rövid túrán vehetett részt, elsétáltunk a forráshoz, meglátogattuk a kis kápolnát, átadva magunkat a természet csendjén keresztül is minket megszólító Istennel való találkozásnak. A napot a jól megérdemelt és igen ízletes ebéd, majd egy imádság zárta, melynek végén Gábor atya nem csak szép hétvégét, jó nyarat kívánt, hanem azt is lelkünkre kötötte, hogy a ma hallottaknak megfelelő lelkesedéssel és felelősséggel álljunk holnap, és minden vasárnap az Úr oltáránál, szolgálva Isten dicsőségét és a hívek lelki üdvét egyaránt. Isten áldása kísérje további oltárszolgálatunkat, hálát adva mindenki felé, aki ennek a szép napnak a megszervezésében és lebonyolításában részt vett, lehetővé téve az önfeledt, egymást gazdagító szeretetteljes együttlétet.

az erdőben

Címkék