Minden értetek van!

Elkezdődött a tanév a szakkollégiumban is.

Makkai atya a liturgián

Megnyitotta 21. tanévét a Görögkatolikus Felsőoktatási és Kulturális Diákotthon, nyolcadik tanévét a Görögkatolikus Roma Szakkollégium és első évét a Görögaktolikus Romzsa Tódor Szakkollégium.

2018. szeptember 11.-én Szent Liturgia keretében hívtuk segítségül a Szentlelket, hogy ebben az évben is Ő vezessen bennünket, munkánkban, tanulmányainkban.

Makkai László igazgató atya a II. Korintusi levélből vette a kollégium éves jelmondatát: „Mert minden értetek történik, hogy minél bővebben áradjon a kegyelem, s így hálát is mind többen adjanak az Isten dicsőségére”. (2 Kor 4,15)

Szent Liturgia után László  atya bemutatta az új hallgatóknak a diákotthon munkatársait és a kollégisták számára a tanévet megnyitotta. Sok újdonság, fontos információk, nyüzsgés, a feladatok vállalása ez mind a kollégiumi élet elindulását jelzi

Az új szervezeti egységünket, a Romzsa Tódor Görögkatolikus Szakkollégiumot  Orosz Atanáz püspök  alapította. A szakkollégium fő céljai közé tartozik, hogy saját képzési programját megvalósítva magas szintű képzést nyújtson, tehetséggondozó tevékenysége révén segítse a hallgatók értelmiségi feladatokra történő felkészülését, szerepvállalását, szakmailag igényes értelmiség nevelését. A Szakkollégium kiemelt célja, hogy a hit és a tudomány között tevékenységével folyamatos párbeszéd alakuljon ki és elkötelezett felelősségvállalás a határon túl élő magyar görögkatolikus hallgatók megsegítésére.

Isten áldásával, kegyelmekben megerősödve kezdjük meg a 2018-2019-es tanévet!

Makkai László

Mozgó Mónika

Címkék