„Mert ti itt mind Isten remekművei vagytok!” - Székely János püspök tett látogatást a Szakkollégiumban

A Görögkatolikus Roma Szakkollégiumban legutóbbi programján Székely János püspök az egyház cigánymissziós küldetéséről tartott előadást, valamint felzárkóztató és közösségfejlesztő programok is szóba kerültek.

SZékely János, Makkai László

A miskolci Görögkatolikus Roma Szakkollégium tanulmányi programját képező kulturális modul keretében Csépányné Szabolcsik Erika és Székely János megyéspüspök tartott előadást a szakkollégistáknak október 4-én.

A tanulmányi program két témára fókuszált. Az egyik a sikeres és hatékony felzárkóztató és közösségfejlesztő programok bemutatása volt, melyet Csépányné Szabolcsik Erika, a Homrogdi Görögkatolikus Általános Iskola igazgatója vállalt interaktív elemekkel gazdagított előadásában.

Csépányné előadás közben

Este, Székely János szombathelyi megyéspüspök volt a vendégünk, hogy cigánymissziós küldetéséről beszéljen a hallgatóságnak, akik között ott ült Orosz Atanáz püspök is. Előadását egy imával kezdte, melyet azokért a hánytatott sorsú gyermekekért és fiatalokért mondott, akik nem olyan szerencsések, mint a jelenlévő szakkollégisták. Püspök atya élettörténeteken keresztül mutatta be, hogy sohasem késő bevonni Isten jelenlétét az életünkbe. Ha ez mindenkinek sikerülne, egy gyógyult társadalomban élhetnénk, ahol a jóindulat, a testvériség természetes.

előadás közben

Székely János kihangsúlyozta, hogy el kell hinnie a szakkollégistáknak is, hogy képesek meggyógyítani a társadalmat, „Mert ti itt mind Isten remekművei vagytok!”, akik hitükkel, új ötleteikkel, elhivatottságukkal, anyagi segítség nélkül is változást kezdeményezhetnek saját kisközösségükben.

Címkék