Megújult az iskola Rakacaszenden

A Szent Miklós Görögkatolikus Általános Iskola, Óvoda és Alapfokú Művészeti Iskola Rakacaszendi Tagintézményének tanulói mostantól felújított épületben tölthetik mindennapjaikat.

Rakacaszend

A megújult épületet Orosz Atanáz áldotta meg október 13-án. „Isten áldását hoztam ide”, közösen imádkozunk ma azokért, akik ebbe az iskolába és óvodába járnak, hogy megláthassák Jézust, és megváltozzon életük, mint ahogy a Zakeus élete is megváltozott, miután Jézus meglátogatta - magyarázta a gyerekeknek püspök atya a szertartáson.

Az ünnepséget megtisztelte jelenlétével Habsburg-Lotharingiai Eduard, Magyarország vatikáni nagykövete, aki először járt ezen a vidéken. Barátságosan magyarázta a gyermekeknek, mit is csinál egy nagykövet, akik kézzel készített ajándékokkal köszöntötték névnapja alkalmából.

Fülöp Attila, az EMMI egyházi, nemzetiségi és civil társadalmi kapcsolatokért felelős helyettes államtitkára ünnepi beszédében hangsúlyozta, hogy egyformán fontos a kis létszámú iskolák felújítása, és  a nagyvárosiaké is, hiszen pici közösségekből épül fel Magyarország ifjúsága. A helyettes államtitkár hozzátette, hogy a közösségépítésben az egyházaknak évszázados tapasztalata van, feladatuk egyben lehetőség is. Az iskola komplett tetőhéjazatának cseréje, hőszigetelés, fűtéskorszerűsítés és kazáncsere, valamint tornaszoba kialakításra az EGYH-KCP-16-P-0115 számú támogatásból valósult meg.

Demeter Zoltán, a térség országgyűlési képviselője azt kívánta a gyermekeknek, hogy a mai nappal szerezzenek egy új éleslátást, amivel megtanulják, kinek mi a feladata, amivel megtalálják hivatásukat, hitüket, és amivel hálát tudnak adni Istennek.

Szent Miklós Görögkatolikus Általános Iskola tanulói rövid műsorral, versekkel, dalokkal, hangszeres játékkal kedveskedtek kedveskedtek a vendégeknek.

FÉNYKÉPEK

Címkék